24.04.2012. / 16:57

Autor: Hina

Bernardić: Zaposlenici Gradske uprave moraju podnijeti teret krize

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je danas na konferenciji za novinare da zaposlenici Gradske uprave moraju podnijeti teret krize, pa i ako se donese odluka o smanjenju plaća, jer je "situacija, na žalost, takva".

Davor BernardićDavor BernardićPredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je danas na konferenciji za novinare da zaposlenici Gradske uprave moraju podnijeti teret krize, pa i ako se donese odluka o smanjenju plaća, jer je "situacija, na žalost, takva".

"Gradonačelnik Bandić je zaposlenicima trebao jasno reći kakvo je stanje s punjenjem zagrebačkog proračuna i o čemu ovise njihove plaće. Naravno, nitko nije sretan da se plaće smanjuju", rekao je Bernardić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošli tjedan je na sastanku sa sindikatima zaposlenika u Gradskoj upravi predložio da se zbog slabijeg punjenja gradskog proračuna od predviđenog ide na smanjivanje plaća, ali i jubilarnih nagrada, božićnica i regresa za 10.500 zaposlenih u gradskoj upravi, u vrtićima, gradskim knjižnicama i sektoru kulture te u javnoj vatrogasnoj postrojbi. Pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić potvrdio je da je punjenje zagrebačkog proračuna u prvom kvartalu 2012. podbacilo za 240 milijuna kuna, odnosno 15 posto od planiranog. Rekao je da su najviše podbacili neporezni prihodi jer se ne gradi, no da su porezni prihodi porasli za tri posto.

Bernardić je odbacio kritike da je i SDP kriv za slabije punjenje zagrebačkog proračuna.

Komentirajući na upit novinara Bandićevu ocjenu da za lošije punjenje gradskog proračuna dio krivice snosi SDP jer slabo pušta gradnju objekata od kojih bi se proračun bolje punio, Bernardić je ustvrdio da niti jedan projekt nije odbijen bez opravdanog razloga.

"Na ovoj sjednici Gradske skupštine proći će projekti koji su dobro pripremljeni. Inzistiramo na dobroj pripremi projekata, na javnom interesu za Grad Zagreb te da se kada god je to moguće vrši kontrola na svim razinama, što će dovesti do veće razine punjenja proračuna. Stvari bez kontrole ne mogu prolaziti", kazao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Istaknuo je i kako na problem punjenja zagrebačkog proračuna, što je zadatak izvršne vlasti, iz SDP-a upozoravaju posljednje dvije godine. "Žao mi je što do pokušaja rješenja dolazi tek sada, dvije godine nakon upozoravanja", rekao je Bernardić i pozvao Gradsku upravu i gradonačelnika Milana Bandića da u skupštinsku proceduru što prije upute odluke koje će pokušati riješiti slabije punjenje zagrebačkog proračuna s osnove poreznih i neporeznih dugovanja.

Vezane vijesti

Likom Milanović, metodama Bandić

Likom Milanović, metodama Bandić

Ne štedeći riječi hvale na račun politike i mudrog vodstva predsjednika stranke Zorana Milanovića, u utrci za šefa zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika