25.04.2012. / 12:46

Autor: Nacional.hr

Edin Karamazov & Leo Brouwer: Virtuozi gitare

Zagrebačka filharmonija Edin Karamazov - gitara / Leo Brouwer - dirigent petak 27/04 KD Lisinski u 19:30

Od Španjolske i Kube do poznatih hitova The Beatlesa - svjetski gitarist Edin Karamazov i "otac gitare" s Kube Leo Brouwer uz Zagrebačku filharmoniju izvode program za sve ljubitelje gitare - u petak 27.4. u Zvjezdanom ciklusu.

Jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu - Edin Karamazov, za blistavo virtuozne i emocionalno predane izvedbe požnjeo je gromoglasne pohvale širom Europe i Amerike.

Sa slavnim britanskim glazbenikom Stingom snimio je album Songs From the Labyrinth za Deutsche Grammophon, koji je u tri mjeseca prodan u 3 milijuna primjeraka. Unatoč uspjesima još uvijek uživa u uličnim svirkama, a za sve što ga pokreće u životu, kaže, kriva je - MUZIKA!

U Zvjezdanom ciklusu nastupa uz "oca gitare" s Kube, slavnog kubanskog gitarista, skladatelja i dirigenta Lea Brouwera. Uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije Brouwer predstavlja dvije velike uspješnice svojega opusa - Las ciudades invisibles i Canción de gesta koje je izvodio s mnogim velikim orkestrima širom svijeta.

Edin Karamazov nastupa u tri teme iz slavne suite Iberia španjolskog majstora Isaaca Albéniza, a za kraj ove uzbudljive koncertne večeri Edin i Leo pripremaju još jednu pravu glazbenu poslasticu:

Beatlerianas - sedam hitova The Beatlesa: Eleanor Rigby, Yesterday, She Is Leaving Home, A Ticket To Ride, Got To Get You Into My Life, Here, There and Everywhere i Penny Lane - u Brouwerovoj obradi za gitaru i orkestar!

Za sve ljubitelje vrhunske glazbe i poklonike gitare: Požurite po svoje ulaznice na blagajnu Lisinski, u Tisak media centre i na www.ulaznice.hr.

Jer: svjetskog gitarista Edina Karamazova i "oca gitare" s Kube Lea Brouwera - "Virtuoze gitare" - jednostavno ne smijete propustiti!

Vezane vijesti

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Američka pop zvijezda Lady Gaga povrijedila je glavu kad ju je slučajno udarila metalna šipka na zadnjem koncertu na Novom Zelandu u nedjelju navečer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika