25.04.2012. / 19:47

Autor: Hina

Istraga u Varaždinu

Kriminalisti u 'Mea Mediji' zbog Mačeka?

Varaždinska policija na temelju naloga Općinskoga državnog odvjetništva u Varaždinu provodi kriminalističku istragu u vezi s povredom prava na rad djelatnika tvrtke "Mea Media", potvrdila je glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić.

Ratko MačekRatko MačekVaraždinska policija na temelju naloga Općinskoga državnog odvjetništva u Varaždinu provodi kriminalističku istragu u vezi s povredom prava na rad djelatnika tvrtke "Mea Media", potvrdila je glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić.

Pošto su neki mediji objavili da je - zbog sumnje na povredu radnih prava - na obavijesne razgovore u policiju pozvano više bivših zaposlenika tvrtki "Mea Media" i "Moj Portal Vizija", neslužbeno se doznaje da je na temelju prijava oštećenih djelatnika ispitano 15-ak osoba, svjedoka i oštećenih.

Te su tvrtke svojedobno bile u vlasništvu Milene Maček - bivše supruge bivšega glasnogovornika vlade Ratka Mečeka i njegova poznanika Roberta Veseljaka.

Tvrtku "Mea Media" osnovali su 2004. godine novinari i urednici "Varaždinskih vijesti" Vlado Premuž i Ivica Kruhoberec te čelnici Varaždinske televizije Marijan Varović i Zlatko Pocedulić. Pokrenuli su list "Novi Varaždinec", no 2005. godine prodali su ga Robertu Veseljaku te je ubrzo nakon toga preimenovan u "Regionalni tjednik".

"Mea Media" pokrenula je zatim i gradsku radijsku postaju Radio Aktiv, a Veseljak je kroz tvrtku "Moj Portal Vizija" pokrenuo i internetski portal moj-portal.hr. Godine 2007. "Regionalni tjednik" prodan je Davoru Patafti, a Veseljak je 2008. izašao iz tvrtke "Moj Portal Vizija" te iz tvrtke "Mea Media", koju je preuzela Milena Maček te nastavila voditi Radio Aktiv. Vlasnik tvrtke "Mea Media" 2010. godine postao je Totalni radio d.o.o Zagreb.

Mediji pišu da, budući da su se u tim medijima u doba Veseljaka i Milene Maček oglašavale državne tvrtke i institucije poput HEP-a, Fine, Croatia osiguranja, Hrvatske lutrije i HBOR-a, istražitelje osim povrede prava na rad djelatnika tvrtke "Mea Media" navodno zanima i je li se bivši glasnogovornik hrvatske vlade Ratko Maček koristio svojim utjecajem i pozicijom u vladi i HDZ-u kako bi osigurao novac od oglašavanja državnih tvrtaka u medijima koji su bili u vlasništvu njegove tadašnje supruge i Veseljaka.

Milena Maček ne želi komentirati kriminalističku istragu vezanu uz tvrtku "Mea Media". Veseljak je pak kratko rekao kako je istina da je bio pozvan na obavijesni razgovor u vezi s povredom prava na rad, ali, dodao je, to se dogodilo 2009. godine, kada njega više nije bilo u toj tvrtki.

Vezane vijesti

Ratko Maček (51) najstariji apsolvent u Hrvatskoj

Ratko Maček (51) najstariji apsolvent u Hrvatskoj

IN MEDIAS RES Srijeda, HRT 2, 20.00 Petru Vlahovu i savršeno odabranim gostima omakla se odlična emisija u povodu dolaska Carla Bildta u Sarajevo,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 25.04.12. 20:30

ne treba se on plašiti kad oko ruke zamota krunicu. Vjernici ne rade kriminalne randje.


registracija
25/4/12

pro1x2, 25.04.12. 20:43

pro1x2tips.weebly.com ---> 8 dana zaredom win !!!!

---> najbolji tipser prolaznost veća od 80%


--->svaki dan i free tip

--->pretplata samo samo 100kn

--->prestani gubiti na kladionici i slušaj prijedloge od trojice najboljih tipsera

---> detaljne analize,info utakmice

---> Sretno


registracija
27/8/09

Lujo1, 25.04.12. 21:06

A zakaj se ova debilna lopina stalno smješka?


registracija
22/3/10

Fintic, 25.04.12. 21:45

Kriminalisti bi, bez ikakve želje da ikog difamiram, trebali pročešljati ovaj TOP-100 spisak agencija za reklame/promidžbu/marketing u tom specifičnom periodu 2004-2011: http://www.real-media.biz/pdf/agencijsko_bilo.pdf

Jer može bit da je sve regularno, al' može bit da je nešto sumnjivo po Murphyjevom zakonu, pa kad je po tom zakonu sumnjivo onda je fakat sumnjivo ;-)

Jer, imamo npr. firmu MEDIA M d.o.o. za reklamu i propagandu osnovanu 2007. godine u Iloku, koja već 2008. godine ima prihode 64 milijuna kuna, da bi prije godinu dana bila brisana iz registra Trgovačkog suda...
Ili, imamo firmu MEDIA POOL d.o.o. za reklamu i promidžbu koja tijekom 2008-2009 ostvaruje prihode preko 100 milijuna kuna, da bi ove godine bila brisana iz Registra... Prije brisanja iz Registra pripaja ju tvrtka MEDIA POLIS iz Vukovara, koja pak 2010. godine ima prihod od 86 milijuna kuna...
Ogromni, milijuni prihoda tvrtki iz provincijskih gradića Iloka i Vukovara mogu se tumačiti oslobođenjem poreza na temelju zakona o posebnoj državnoj skrbi, ali...

Ali bi ipak bilo najbolje da i istražitelji dođu do zaključka u zakonitost poslovanja ovih za lokalnu zajednicu vrlo značajnih tvrtki, za koje, usput, nitko nije čuo... ;-)


registracija
26/4/12

MediaPolis, 26.04.12. 10:28

Poštovani korisniče Fintić!
ovim putem vam se obraćamo u ime društva Media Polis d.o.o., jer smo vidjeli da ste izrazili interes o dobivanju više informacija o poslovanju našeg društva.

Uz gore navedene podatke vezane uz poslovne rezultate društava te činjenice vezane uz sjedište društva, koji su točni i precizni, dodatno vam želimo pojasniti detalje o poslovanju kojime se društvo bavi i način rada.

Media Polis je medijska agencija specijalizirana za pružanje usluga medijskih analiza, razvoja medijskih strategija, medijskog planiranja, zakupa medija i administrativnih usluga vezanih uz navedeno poslovanje. Ključni partneri/klijenti društva kojima pružamo navedene usluge su renomirane svjetske kompanije poput TELE2, Danone, Sony Ericsson, HBO, Societe Generale Splitska Banka te poznate tvrtke iz našeg okruženja poput Prima namještaja, Lesnine i niz drugih.

U poslovanju surađujemo s vodećim medijskim kompanijama na našem tržištu (Nova TV, RTL, HRT, EPH, Styria grupa te mnogi drugi) a naše poslovanje temelji se na profesionalnom pristupu i partnerstvu kako s kupcima tako i s dobavljačima.

Tijekom poslovanja u Vukovaru, društvo je zaposlilo 5 mladih visokoobrazovanih osoba te ih stručno usavršilo za poslove koje smo gore naveli. Olakšice koje spominjete su realizirane tijekom 2010 godine, a društvo je i u 2011 godini nastavilo poslovanje sa sjedištem u Vukovaru. Trenutno zapošljavamo 13 osoba, većinom visoke stručne spreme te prosječne dobne strukture od 30 godina. Društvo uredno podmiruje sve porezne i druge obveze državi i lokalnoj zajednici.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz naše poslovanje, slobodni smo vam odgovoriti na iste a možete nam se obratiti na slijedeće kontakte:

Anka Bilić, voditelj poslovanja - anka.bilic@mediapolis.hr, 095 244 0004


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.04.12. 14:04

Mene oduvijek fascinira frapantna sličnost Ive Sanadera i Mačeka.Iste poze,mimika,ponašanje, bahatost i čak,izgled.Kao jaje jajetu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika