26.04.2012. / 13:27

Autor: Hina

Čobanković: Ne povlačim se iz politike, ali neću se kandidirati

Saborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Petar Čobanković rekao je danas da se ne povlači iz politike te da će svoj saborski mandat odraditi do kraja, pošteno i korektno, ali da se na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u neće kandidirati ni za jednu funkciju.

Petar ČobankovićPetar ČobankovićSaborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Petar Čobanković rekao je danas da se ne povlači iz politike te da će svoj saborski mandat odraditi do kraja, pošteno i korektno, ali da se na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u neće kandidirati ni za jednu funkciju.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru koju je, kako je rekao, sazvao zbog velikog interesa javnosti i medija koji nagađaju o njegovom povlačenju iz politike, Čobanković je naglasio da zbog svega što se ovih dana oko njegovog imena događa neće opterećivati stranku. "Neću opeterećivati stranku svojim problemima te se stoga ne želim kandidirati ni za jednu funkciju u stranci", rekao je.

Dodao je i da je deset godina bio predsjednik županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije te je, kazao je, još prošle godine odlučio da se više neće kandidirati za predsjednika tog odbora, "pa to nije nikakvo iznenađenje".

Odbio je govoriti o slučaju "Planinska" u kojem ga se sumnjiči za nezakonitosti vezane uz zgradu koju je Vlada unajmila od Hypo banke za potrebe ministarstva poljoprivrede. Hypo je tu zgradu kupio po znatno većoj cijeni od tržišne od poduzetnika i HDZ-ovog bivšeg saborskog zastupnika Stjepana Fiolića čime je, kako se sumnja, državni proračun oštećen za 26,4 milijuna kuna.

Riječ je o 'uskočkom' predmetu i zato ne želim govoriti o tome, kazao je Čobanković i dodao da institucije sustava moraju reagirati gdje god postoji sumnja u nezakonitosti "bez obzira o kome je riječ". "Nema nedodirljivih", rekao je Čobanković.

Opovrgnuo je i "lažima najgore vrste" ocijenio jučerašnje medijske napise da su on ili njegovi sinovi kupovali te prodavali zemlju na trasi buduće Iločke obilaznice naglasivši da će, ako se takvi napisi ponove, potražiti "pravnu zaštitu".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika