26.04.2012. / 14:48

Autor: Čitatelji

NHL: Capitalsi izbacili prvake

Ove sezone jednostavno nam se neke stvari nisu poklopile - rekao je slovački branič i kapetan Bruinsa Zdeno Chara

Igrači Washington Capitalsa (Reuters)Igrači Washington Capitalsa (Reuters)Boston Bruinsi, aktualni vlasnici Stanley Cupa, nisu više u doigravanju najjače hokejaške lige na svijetu. U sedmoj su ih utakmici prvog kruga na njihovu ledu izbacili Washington Capitalsi 2-1 pobjedom.

Prolazak u polufinale Istočne konferencije gostima je pogotkom pretkraj treće minute produžetka donio Joel Ward zabivši odbijanac nakon udarca suigrača Mikea Knublea i obrane domaćeg vratara Tima Thomasa.

Malo prije toga priliku za zlatni gol imao je Bostonov centar Patrice Bergeron, ali je njegov udarac lijepo obranio mladi vratar gostiju Braden Holtby, junak uitakmice i uopće junak serije, koji je prvacima i u srijedu obranio veliki 31 udarac. Kao i svaki put u 17 posljednjih Washingtonovih utakmica u doigravanju, i ovu j dobio golman-rookie, koji je priliku pretkraj sezone dobio došavši iz Washingtonove filijale u AHL-ligi, nakon što su se treneru Daleu Hunteru ozlijedili češki golmani Michael Neuvirth i Tomaš Vokoun.

Capitalsi, koji su jedva ušli u doigravanje kao sedmopostavljena momčad na Istoku, ove su godine, ispalo je, najbolje sačuvali za postsezonu. U trima prošlim sezonama dominirali su Istokom tri puta zaredom prešavši 100 osvojenih bodova nakon 82 utakmice, s tim da su sezonu 2009/10 završili s najviše u ligi, 121 bodom. Dobili su, međutim, samo dvije serije u doigravanju nakon tih sjajnih sezona.

Boston je porazom izgubio priliku postati prva momčad s obranom naslova nakon Detroit Red Wingsa 1998. godine.

- Serija je bila vrlo izjednačena, tijesna. Nemamo si razloga bilo što zamjerati. Ove sezone jednostavno nam se neke stvari nisu poklopile - rekao je slovački branič i kapetan Bruinsa Zdeno Chara, koji je prošle sezone vodio momčad do naslova s rekordnim trima dobivenim serijama nakon sedam utakmica.

Od sedam utakmica ove serije, s Capitalsima, niti jedna nije završila s više od jednog pogotka razlike, što se dogodilo prvi put u povijesti NHL doigravanja. Četiri su od toga odlučene u produžecima, a još dvije golovima zabijenim u posljednjim dvjema minutama trećih trećina.

NHL doigravanje, prvi krug, Istočna konferencija:

Boston (2) - Washington (7) 1-2, produžetak

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika