26.04.2012. / 19:17

Autor: Hina

Foley: Zbog Glavaša nije bilo razvijenih odnosa s Osijekom i županijom

Američki veleposlanik u Hrvatskoj James E. Foley za današnjeg je posjeta Osijeku rekao kako dosad nije bilo razvijenih političkih odnosa s gradom i županijom zbog veza vladajuće HDSSB-ove garniture u Osijeku i županiji s Branimirom Glavašem, osuđenim za ratni zločin.

James FoleyJames FoleyAmerički veleposlanik u Hrvatskoj James E. Foley za današnjeg je posjeta Osijeku rekao kako dosad nije bilo razvijenih političkih odnosa s gradom i županijom zbog veza vladajuće HDSSB-ove garniture u Osijeku i županiji s Branimirom Glavašem, osuđenim za ratni zločin.

Veleposlanik Foley sastao se danas u skopu nastupnog posjeta s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom, nakon čega je novinarima izjavio kako nije tajna da dosad "nisu imali razvijene političke odnose s gradom i županijom" zbog "određenih povezanosti koje zabrinjavaju". Ta zabrinutost ostaje i dalje, rekao je, ističući kako je dobro što se danas sastao s čelnicima grada i županije kako bi procijenili mogućnosti za unaprjeđenje odnosa i daljnju suradnju.

Na pitanje misli li na odnose vladajuće garniture grada Osijeka i Osječko-baranjske županije iz redova HDSSB-a s Branimirom Glavašem, koji je u zatvoru u BiH zbog ratnog zločina, Foley je odgovorio: "Da, svakako."

Osijek i Osječko-baranjska županija imaju važno strateško mjesto, sada su nekoliko kilometara od Europske unije, a vrlo brzo, rekao je veleposlanik Foley, i Hrvatska će biti njezina članica.

Upozorio je da u Hrvatskoj birokracija zaustavlja strane investitore te da se proces dobivanja dozvola svakako mora ubrzati.

"Šetnjom gradom sa suprugom vidio sam ratne ožiljke koji govore o strašnim ratnim događajima, ratnom iskustvu i agresiji na ovom prostoru", rekao je Foley.

Povijest treba poštovati, istaknuo je, dodajući pritom kako je važno da "energija bude usmjerena prema budućnosti" te da je nakon jučerašnjeg posjeta Vukovaru i danas Osijeku "svjestan da prošlost na ovim prostorima ima važnu ulogu".

Župan Vladimir Šišljagić rekao je kako je američkog veleposlanika izvijestio o mogućnostima s kojima ta županija raspolaže, među ostalim i s prirodnim bogatstvima i ljepotama bitnim za razvoj kontinentalnog turizma.

Istaknuo je kako vjeruje da će se iduće godine u Osijeku održati Brownov gospodarski forum, nakon čega će se američki investitori početi zanimati za ulaganje u Osječko-baranjsku županiju.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo tom je prigodom istaknuo da je Osijek jedini hrvatski grad nominiran za uglednu turističku nagradu "Zlatni cvijet Europe", za koju se intenzivno priprema.

(Hina) xvsik yvkn

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.04.12. 19:49

a jeli dok su SRBI tukli po Osjeku vi ste Ameri igrali Golf...he.he.he


registracija
27/11/11

Culex, 26.04.12. 20:11

G.J.E.Foley ,čast je svakom gradu kojem Vi ,predstavnik USA dođete u vizitu.Osijek je ,više nego dobar domaćin!Kažete da ste vidjeli ratne ožiljke i strašne posljedice rata! Eto, moram Vas ,nadam se,dobro citirati,..na zgradama Univerziteta,bolnice,civilne uprave,teatra,javnog prijevoza,šetališta,bazena,gradske knjižnice,pošte,gosp.komore,glavnog kolodvora,tisuće privatnih domova,npr,stan na Jugu 2,moram Vas potsjetiti..TRANVAJ...njega niste vidjeli zapaljenog od granate iz Tenje,..niste upoznali djecu od poginule tranvajke Lacković Gorana i Zorana,kako se probijaju kroz život, dal neko iz EU pita za stotinu LACKOVIĆA iz Osijeka? G. Foley,pustite Glavaša nama.Nemojte se iza njega zaklanjati.Oni koji su bili u Osijeku znaju tko je bioGlavaš i dal je moglo biti drugaćije.Ak smijem,nije njemu mjesto tamo gdi je!No,za Hrvatsku smo uvijek tu.


registracija
10/2/12

Hazu, 26.04.12. 20:46

Glavaš im smeta,mamu im nategnem ,sve heroje nam u rešetke staviše ,a mi šutimo.
Doći će dan opet kad neće glave diguti izdajnici


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.04.12. 21:52

GLAVAS ce biti PREDSJEDNIK ako en Hrvatske onda HERCEG BOSNE,he,he,eh


registracija
30/9/09

davor12345, 26.04.12. 22:29

He, he, he! Kad sam ja rekao još u vrijeme Glavaševih "herojstava" za koja sam tada čuo da mu posao ne valja i da radi suprotno hrvatskim nacionalnim interesima, meni su kazali da sam loš Hrvat i da je Glavaš heroj te da njega nije bilo da bi cijela Slavonija pala, tj. da ju je on obranio. Ja sam pitao te "komentatore" iz Zagreba kako to mogu znati kada nisu bili ni sekunde ni blizu Osijeka, a ja tamo cijelo vrijeme u jednoj od nekoliko brigada koje su branile to područje, koje su imale svoja zapovjedništva i organiziranu strukturu i da im Glavaš nije zapovijedao, oni su rekli da ja nemam pojma i da oni bolje znaju tko je heroj. Takvi isti ili slični tepu jedno te jedno cijelo vrijeme i stalno nas uče "Hrvatstvu". Sada će valjda reći da je Foley loš Hrvat. Čekam Burića u saboru.


registracija
30/9/09

davor12345, 26.04.12. 22:36

Prošlost ima važnu ulogu! Ma ne samo da ima važnu ulogu, nego se pojedinci samo njome i bave. Za vrijeme druga Tite i malo poslije time su se bavili, za vrijeme druga pa kasnije gospodina Franje su se time još više bavili, poslije Franje se time još uvijek bave, stalno žele ići naprijed a glava im je stalno okrenuta unatrag i onda se čude zašto se stalno spotiču i padaju.


registracija
27/11/11

Culex, 26.04.12. 22:44

Moram,prije mirnog sna popišati ovu debilanu .Nikada Osijek nisu branile nekoliko brigada ,koje su imale svoja zapovjedništva i organiZOVanu strukturu.Ovaj se zaželio osječkog korza!Samo dođi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika