26.04.2012. / 19:50

Autor: Hina

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog zatvora u Remetincu u kaznionicu zatvorenog tipa u Glini, zbog čega se njegova braniteljica žalila.

Vladimir ZagorecVladimir ZagorecBivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog zatvora u Remetincu u kaznionicu zatvorenog tipa u Glini, zbog čega se njegova braniteljica žalila.

Zagrebačka odvjetnica Višnja Drenški-Lasan izjavila je za Hinu da je njezin branjenik iznenada u ponedjeljak dobio rješenje Uprave za zatvorski sustav o premještaju zbog "organizacijskih i tehničkih razloga" te da je istog dana i prevezen u glinsku kaznionicu.

"Ta odluka šteti mom branjeniku jer je odslužio više od polovice kazne i smatram da je trebao biti prebačen u kaznionicu poluotvorenog tipa, a ne u strožu kaznionicu zatvorenog tipa", rekla je Zagorčeva braniteljica, dodajući da se već žalila na odluku koju je donijelo povjerenstvo Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav, a potpisao novi čelnik te uprave, pomoćnik ministra pravosuđa Ivica Šimac.

Neslužbeno se doznaje da je premještaj predložio upravitelj zatvora u Remetincu te da se Zagorec odmah osobno žalio, no žalba mu je odbijena.

Zagorec je u zatvoru u Remetincu bio od početka listopada 2008., kad ga je Austrija izručila zbog suđenja za zloporabu položaja i ovlasti, to jest krađu dragulja iz sefa MORH-a 2000., kad je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra. U ožujku 2009. zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja.

U Remetincu je bio smješten na ženskom odjelu, gdje je, po pisanju medija, imao poseban tretman.

Kaznionica u Glini je uz onu u Lepoglavi zatvorenog tipa s obzirom na stupanj sigurnosti i slobodu kretanja zatvorenika. U Hrvatskoj su poluotvorene kaznionice u Lipovici, Požegi i Turopolju, a otvorena kaznionica je u Valturi. Neovisno o stupnju sigurnosti, kaznionice mogu imati zatvorene, poluotvorene i otvorene odjele.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.04.12. 19:51

i Zagorca Mrcvare bez veze samo zato sto je kupovao Oruzije iz Ukrajine a en od ZIDOVA,eh,he,eh zato je u Zatvoru...


registracija
28/1/12

Bvalen16, 26.04.12. 21:49

Ma naravno,jebeš dragulje od 40 miliona kuna,zaradio je on to vozeći Čermaka


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.04.12. 21:55

sad je ga HAAG isisao u korist KARADJICA i sad ga HRAVTSKI UDBASI salju u strozi Zatvor..he,he,


registracija
14/11/07

laufer, 26.04.12. 23:03

Tko mu je kriv - krao dragulje umjesto da je ubijao civile i zarobljenike - takvi kod nas, ako i vide zatvor, završe svakako u onom poluotvorenog tipa.
A naivac još bježao u Austriju - da je zbrisao u BiH, mogao je voditi hrvatsku parlamentarnu stranku i još upravljati gradom i županijom u Hrvatskoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika