27.04.2012. / 16:18

Autor: Totalsport

Fantela i Marenić srebrni u Hyeresu

Milan Vujasinović i Daniel Mihelić zadržali su osmo i deseto mjesto

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠime Fantela i Igor Marenić postigli su veliki uspjeh osvajanjem srebrnog odličja u klasi 470 na regati Svjetskog kupa u Hyeresu.

Uz Fantelu i Marenića, Tina Mihelić također je izvrsno jedrila u plovu za odličja za Laser Radial, ušla je druga u cilj. U ukupnom poretku je osma. Odličnim nastupom u plovu za odličja za Laser Tonči Stipanović zauzeo je četvrto mjesto, tri boda do bronce. U plovu za odličja bio je treći.

Regata nije mogla završiti na bolji način. Nakon cijelog tjedna napornog i zahtjevnog jedrenja sve se svelo na današnji plov za odličja i deset posada u svakoj klasi koje su se prethodnih pet dana po 30 čvorova vjetra izborile za pravo da jedre za medalje. Među 100 jedrilica u deset olimpijskih disciplina svoja mjesta zauzelo je i šest CRO jedara. Od njih šest jedna se posada popela i na pobjedničko postolje, a jedan je samac ostao nadomak istom. Sjajni rezultati ususret svjetskim prvenstvima koja nas očekuju u svibnju, odnosno naravno onome što je svima glavni cilj ove godine, Olimpijskim igrama.

Šime Fantela i Igor Marenić na maestralan su način zaključili regatu. Od prve do zadnje oznake vodili su flotu finalista klase 470 i ušli prvi u cilj.

- Jako smo zadovoljni, skinuli smo tu neku "kletvu" s Hyeresa, nikako da ovdje završimo u prva tri, ovo je prva godina da smo u prva tri - kazao je Šime i odjurio spakirati brod na prikolicu, na putu prema Barceloni i svjetskom prvenstvu.

Srebrna medalja oko vrata našeg dvojca, u konkurenciji od koje se očekuje da će jedriti i za olimpijska odličja. Jedina posada koja je bila ukupno bolja od Šime i Igora su aktualni svjetski prvaci Australci Belcher i Page. Dobro ih je danas bilo u finalu gledati iza naše posade.

U Laseru tri hrvatska kormilara u finalu, što je zaista ogroman uspjeh. Tonči Stipanović ostao je nadomak medalje, na tri boda do bronce, na četvrtom mjestu. U plovu za odličja bio je treći.

- Bilo je stvarno uzbudljivo danas u plovu za odličja, u zadnjoj stranici prema cilju sam poveo, ali ispred cilja nisam imao sreće, ostao sam na dva velika vala bez vjetra. Da sam ušao prvi osvojio bi brončanu medalju. Sve u svemu, skroz sam zadovoljan, imali smo fantastične uvjete, davno nismo jedrili ovako pet dana po jakom vjetru, dobro sam se osjećao i najviše sam zbog toga zadovoljan, a i rezultat je isto dobar - smatra Tonči.

Milan Vujasinović i Daniel Mihelić zadržali su osmo i deseto mjesto. Pobjednik regate u ovoj disciplini je Njemac Phillip Buhl. Laseraši iz Hyeresa voze za Njemačku gdje ih početkom svibnja očekuje svjetsko prvenstvo.

Izvrstan nastup Tine Mihelić u finalu ženskog samca Laser Radiala. Stisnula je hrabro brod Tina, vodila veći dio regate, no u drugoj stranici u vjetar nedostajalo je malo snage, kaže Tina.

- Još jedan vrlo vjetrovit dan. Odlično sam startala i stvarno sam dala sve od sebe da dođem što bolja na prvu oznaku. Došla sam prva, niz vjetar sam napravila razliku, ali zadnju stranicu u vjetar više nisam imala snage pa me Belgijanka prošla. No, bilo je odlično - zadovoljna je i Tina.

Prvo mjesto osvojila je Kineskinja Xu Lijia.

Marin i Dan Lovrović u Zvijezdi zauzeli su deseto mjesto, zlatom su se okitili Britanci Percy i Simpson.

Vezane vijesti

Četiri pobjede za CRO jedra u Palmi

Četiri pobjede za CRO jedra u Palmi

Četiri pobjede upisali su u utorak hrvatski jedriličari na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Tonči Stipanović bio je dva puta prvi u Laseru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika