27.04.2012. / 16:23

Autor: NCL Promo

Festival ekrana u hotelu Panorama – DiSiCon 2012

8. i 9. svibnja u hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb održat će se prva međunarodna konferencija za Digital Signage – DiSiCon 2012.

Veliki izložbeni prostor koji je otvoren za javnost bit će ispunjen mnogobrojnim ekranima i sustavima za digitalno označavanje vodećih kompanija među kojima su SAMSUNG - glavni sponzor konferencije, Real Digital Media, Hrvatski Telekom, Elo, Christie, Sagena i mnoge druge. Prvi dan DiSiCon 2012 konferencije otvara naš najpoznatiji stručnjak za medije, Marjan Jurleka. Konferencija će nastaviti s predavanjima i panelima u dvije dvorane namijenjene za poslovne i tehnološke teme gdje će renomirani Digital Signage stručnjaci izložiti svoja iskustva i predstaviti najnovije projekte. Drugi dan konferencije (srijeda, 9. svibnja) održat će se ekskluzivna Samsungova radionica o funkcioniranju DS sustava i praktičnoj implementaciji. Atraktivan izložbeni prostor bit će otvoren oba dana konferencije od 10h do 18h. Prijava sudionika još uvijek je moguća, a svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto na DiSiCon 2012 konferenciji putem web stranice www.disicon.com.hr

Digital Signage (digitalno označavanje) jest relativno nova tehnologija za prikaz kompleksnog i raznovrsnog sadržaja na velikom broju ekrana. DS se najčešće povezuje s video oglašavanjem, pa tako i u Hrvatskoj imamo primjere Jumbo ekrana na gradskim trgovima, DS oglašavanja u kafićima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, a neke tvrtke pružaju i usluge informativnih javnih sustava koje svoju primjenu mogu naći u poslovnicama banaka, turizmu ili shopping centrima. Glavne odlike Digital Signagea su mogućnost plasiranja atraktivne i dinamične poruke koja plijeni pažnju prolaznika te sposobnost promjene sadržaja u realnom vremenu. Zbog te kvalitete koju nijedna druga tehnologija ili medije ne može nadmašiti Digital Signage sustavi postali su nezamjenjivi u putničkom prometu, posebice u zračnim lukama, kolodvorima i auto cestama.

Sljedeći veliki korak naprijed Digital Signage će doživjeti s novim sustavima za interakciju s publikom, tako će i na ovogodišnjoj konferenciji DiSiCon 2012 interaktivnost biti jedna od glavnih tema, a možemo najaviti da će se u izložbenom dijelu održati demonstracije nekih komercijalnih i konceptnih interaktivnih DS rješenja. DiSiCon 2012 namijenjena je široj publici raznih interesnih skupina. Tehničarima će biti zanimljivo vidjeti najnovije profesionalne display panele, informatičare će zanimati softverska rješenja za upravljanje sadržajem. Poseban naglasak bit će na primjenu DS-e u turizmu uz predavanje voditelja projekta i arhitekta Muzeja krapinskih neandertalaca čije je suvremeno uređenje i tehnološka opremljenost višestruko hvaljena. Također, primjeri primjene Digital Signage sustava u marketingu zasigurno će pobuditi interes oglasnih i kreativnih agencija.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika