30.04.2012. / 07:11

Autor: Barbara Ivezić

Ana Rucner: Ja sam kao vulkan koji svako malo eruptira

"Jako sam bliska s roditeljima i čim su shvatili da je Vlado dobar čovjek i da me stvarno voli, prihvatili su ga. Danas se slažu izvrsno. Čak se zezamo da je Vlado najstariji član obitelji: od tate je stariji jednu, a od mame dvije godine", ispričala je Ana Rucner

Ana RucnerAna RucnerNakon izuzetno uspješne godine, tijekom koje je pokrenula dubrovački festival klasične glazbe "Ana u Gradu", nastupala u najgledanijim TV emisijama u Kini i Turskoj, te održala na desetke samostalnih koncerata diljem svijeta, 29-godišnja glazbenica Ana Rucner promovirala je svoj prvi samostalni album "Expression", koji je spoj klasike i pop-punka.
Neumorna glazbenica otkrila nam je detalje iz svojeg poslovnog i privatnog života, u kojem uživa sa suprugom 60-godišnjim Vladom Kalemberom, pjevačem i basistom legendarnih"Srebrnih krila" te uspješnim samostalnim glazbenikom i petipolgodišnjim sinom Darianom. Ana i Vlado skupa su se angažirali oko koncerta koji bi se trebao održati prvog srpnja na zagrebačkom Bundeku, gdje će uz našu poznatu čelisticu nastupiti gudači Zagrebačke filharmonije te ponovno okupljeni bend "Srebrna krila".

EXTRA: Izjavili ste kako je "Expression" plod kasnonoćnih razgovora vas i supruga u vašoj kuhinji. Ako je to istina, razgovori su bili i više nego konstruktivni?
- Sve što radimo proizlazi iz naših razgovora. Imamo prostranu i ugodnu kuhinju, u kojoj se više priča o poslu nego kuha. Nakon što Darian zaspe sjednemo na radne ploče i "pretresamo" poslovne projekte. Ne znam zato nam je kuhinja postala omiljeni kutak u stanu, ali tako je ispalo. Vlado i ja smo sjajan tandem, osim što smo u braku i volimo se, dobro se kužimo i kada je o poslu riječ.

EXTRA: Suprug vam je surađivao i na albumu, a vodi i brigu oko vaših snimanja i nastupa. Dođe li katkada do nerazumijevanja i svađa?
- Zadnja je od onog koji ima bolje argumente. Ima neslaganja u razmišljanju ali to je očekivano, čak i poželjno. Ipak je Vlado trideset godina stariji od mene i ne možemo imati ista razmišljanja i stavove, ali to nisu svađe već više konstruktivne rasprave. Mi smo partneri u svemu što radimo i sve što bilo tko od nas dvoje postigne gledamo kao na zajednički uspjeh. Bio je uz mene od samih mojih početaka, podržavao me i hrabrio. Vladi nimalo ne smeta moj uspjeh: on se trudi da budem još uspješnija, stoji iza mene i gura me. Kada sam ja zauzeta probama i nastupima, on preuzima brigu o Darianu. Osim toga, ima svoje gaže vikendom, a u posljednje vrijeme često je na probama zbog priprema velikog povratničkog koncerta Srebrnih krila. Vodimo jedan slobodan umjetnički život i dobro se nadopunjujemo.

EXTRA: Možete li se zamisliti u nekom uredu od devet do pet?
- Mogu, jako me zanima diplomacija i voljela bih se kasnije u životu okušati i u tome. Sviranje violončela je vrlo zahtjevno, zahtjeva disciplinu i predanost, svakodnevno vježbanje po nekoliko sati i u tome vidim određenu sličnost s uredskim poslom. Iako volim svoj posao, ponekad zavidim onima koji imaju radno vrijeme pa u pet prestaju razmišljati o poslu.

EXTRA: Često ste na putu. Kako uspjevate pomiriti poslovne i obiteljske obaveze?
- Imam svog asistenta koji bilježi sve važno i vodi računa gdje i kada moram biti. U vom poslu se stalno mora mora smišljati nove projekte, novu glazbu, zapaliti ljude oko sebe. Najveći problem mi je što ne mogu sina voditi svaki put sa sobom i to mi zaista teško pada. Ali treba iskoristiti prilike koje mi se nude. Kada sam ja na putu brigu o Darianu preuzima njegov tata, a uskače i moja mama Snježana. Ona mi je veliki uzor u životu jer je uspjela napraviti sjajnu glazbenu karijeru, održati brak, odgojiti i školovati svoju djecu, a stigne i pričuvati unuke.

EXTRA: Vaši su se roditelji isprva protivili toj vezi. Kako se danas slažu s vašim suprugom?

- Oni su ispočetka bili u šoku, kao što bih i ja bila da mi kći počne izlaziti s 30 godina starijim muškarcem. No, vrlo brzo se to sredilo. Jako sam bliska s roditeljima i čim su shvatili da je Vlado dobar čovjek i da me stvarno voli, prihvatili su ga. Danas se slažu izvrsno. Čak se zezamo da je Vlado najstariji član obitelji: od tate je stariji jednu, a od mame dvije godine.

EXTRA: Jednom ste izjavili kako biste, da vam suprug ima ljubavnicu, toj ženi otkinuli glavu. Mislite li još uvijek isto ili ste promijenili mišljenje?
- Nakon premijere filma prišla mi je novinarka i upitala me što bih napravila mužu da saznam da ima ljubavnicu, na što sam se ja našalila da bih joj glavu otkinula. Ovom prilikom to demantiram jer ne bih nikada napravila takvo što. To je bila zafrkancija koja je krivo protumačena. Nadam se da bi se u takvoj situaciji moj muž potrudio da ja to ne saznam, a ako bih ipak saznala, sjela bih i razgovarala s njim.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika