27.04.2012. / 19:53

Autor: Hina

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana iznosio obranu i odgovarao na pitanja USKOK-ovim istražiteljima, koji ga sumnjiče u aferi oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici, doznaje se od njegovog odvjetnika Ante Madunića.

Stjepan FiolićStjepan FiolićBivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana iznosio obranu i odgovarao na pitanja USKOK-ovim istražiteljima, koji ga sumnjiče u aferi oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici, doznaje se od njegovog odvjetnika Ante Madunića.

Nakon cjelodnevnog ispitivanja u sjedištu USKOK-a istražitelji su zaključili kako više nema potrebe za Fiolićevim zadržavanjem u zatvoru u Remetincu pa su sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložili njegovo puštanje na slobodu, izjavio je Hini njegov branitelj Madunić, koji očekuje da će Fiolić večeras izaći iz Remetinca u kojem je proveo tjedan dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Stjepan Fiolić je prošlog tjedna uhićen zbog navodnih malverzacija oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici.

Zgrada je pripadala Fiolićevoj tvrtki Mesnice Fiolić koju nije prodao izravno, već je zgradu prvo kupila Hypo Leasing Croatia s kojom je Vlada sklopila ugovor i unajmila zgradu procijenjenu na 62 milijuna kuna. Leasing je uzet na 10 godina, od 2010. do 2019. godine, a odluka o kupnji donesena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade početkom travnja 2009.

U toj je aferi osumnjičen i ispitan i bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, a USKOK sumnjiči i bivšeg premijera Ivu Sanadera da je zlorabio položaj, odnosno da je njegova riječ bila presudna kada je Vlada, po dvostruko većoj cijeni od realne, preko lizinga zgradu uzela u desetogodišnji najam za potrebe Čobankovićeva ministarstva.

Među osumnjičenima je i stalni sudski vještak za graditeljstvo koji je u elaboratu o procjeni nekretnine naveo kako je njezina vrijednost znatno veća od stvarne.

Sumnja se da je u tom slučaju država oštećena za 26,4 milijuna kuna.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković Hini je izjavila kako bivši premijer nije ispitan u ovom slučaju te da još uvijek nije ni dobio nikakvu službenu obavijest da je protiv njega pokrenuta istraga.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
28/1/12

Bvalen16, 28.04.12. 00:19

Razbojnici,banda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika