28.04.2012. / 11:28

Autor: Hina

Iran će nastaviti razgovore s IAEA-om u svibnju

Iran će obnoviti razgovore s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) u Beču 13. i 14. svibnja, javili su državni mediji prenoseći izjavu iranskog veleposlanika pri IAEA-i u petak.

Iran će nastaviti razgovore o svom nuklearnom programuIran će nastaviti razgovore o svom nuklearnom programuIran će obnoviti razgovore s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) u Beču 13. i 14. svibnja, javili su državni mediji prenoseći izjavu iranskog veleposlanika pri IAEA-i u petak.

Zapadni diplomati izjavili su prošlog tjedna da je Iran izrazio spremnost za ponovno pokretanje razgovora s IAEA-om dva mjeseca nakon što je njihov posljednji sastanak završio neuspjehom.

Međutim, oni su dodali da se čini da Teheran i dalje nije voljan udovoljiti zahtjevu za omogućavanje inspekcije ključnog vojnog postrojenja.

Iranski veleposlanik Ali Asghar Soltanieh rekao je za novinsku agenciju IRNA-u da odluka Teherana "pokazuje mirnu prirodu svih njegovih nuklearnih aktivnosti te da pokazuje da su optužbe na račun Irana neutemeljene".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika