28.04.2012. / 18:27

Autor: Hina

Ante Sanader na čelu Splitsko-dalmatinskog HDZ-a

Župan splitsko-dalmatinski i dosadašnji HDZ-ov povjerenik za županiju Ante Sanader danas je u prvom krugu uvjerljivo pobijedio dvojicu kandidata na izborima za predsjednika Splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Ante SanaderAnte SanaderŽupan splitsko-dalmatinski i dosadašnji HDZ-ov povjerenik za županiju Ante Sanader danas je u prvom krugu uvjerljivo pobijedio dvojicu kandidata na izborima za predsjednika Splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Na izborima je glasovalo 335 izaslanika, a Ante Sanader je dobio 210 glasova, bivši šef Županijskog odbora HDZ-a Živko Nenadić 54 glasa, a za Juraja Buzolićaa glasovao je 21 izaslanik. Šest listića bilo je nevažećih.

"Ponosan sam na članstvo, nivo i dostojanstvo koje su pokazali izaslanici. To je za svaku pohvalu, a najvažnije je da mi zajedno nastavljamo dalje. Mi smo stranka na vlasti, u Splitsko-dalmatinskoj županiji imamo najveći broj načelnika i gradonačelnika i taj rezultat je za svaku pohvalu", kazao je nakon izbora Sanader dodajući kako HDZ čekaju pripreme za lokalne izbore.

Na pobjedi su mu, osim izaslanika, čestitali i protukandidati i sami zadovoljni što je, kako su kazali, sve prošlo korektno i u demokratskom tonu.

Današnja Izborna skupština Županijskog odbora HDZ-a bila je zatvorena za javnost, a na njoj se pojavio i dojučerašnji četvrti kandidat Kristijan Petric koji je novinarima kazao da je razlog njegova odustanka "izborni inženjering u kojem ne želi učestvovati jer ga je dočekao šalabahter sa imenima izaslanika za županijske odbore za koje treba glasovati".

"Šalabahter svakako nije demokratski put. U županijskim odborima unutar HDZ-a se nalaze dječaci od 25 godina sa primanjima od 15.000 do 25.000 kuna. Ovo je sve jedan veliki igrokaz. Ovdje su ljudi koji su unutar politike 20 godina i vrlo dobro znamo dokle su nas dovukli", kratko je prokomentirao Petric.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika