28.04.2012. / 18:29

Autor: Hina

Matić: Mijenjat ćemo Zakon o pravima branitelja

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je danas izmjene zakona o pravima branitelja radi uvođenja reda u zaštiti te populacije.

Predrag MatićPredrag MatićMinistar branitelja Predrag Matić najavio je danas izmjene zakona o pravima branitelja radi uvođenja reda u zaštiti te populacije.

"Pristup ćemo izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja", rekao je ministar Matić na sastanku s predstavnicima Udruge veterana 4. gardijske brigade u Splitu gdje danas boravi u povodu obilježavanja 21. obljetnice osnutka te brigade.

Ministar Matić je pozvao predstavnike ove udruge da mu u pisanom obliku dostave prijedloge za rješavanje poteškoća s kojima se suočava braniteljska populacija radi iznalaženja rješenja za te poteškoće i oblikovanja prijedloga izmjena i dopuna zakona o pravima branitelja.

"Sadašnji zakon ne prepoznaje činjenicu da netko od branitelja ima, primjerice, sedmoro djece", rekao je ministar Matić prilikom najave izmjena i dopuna zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade su na sastanku zatražili od ministra Matića pomoć u stambenom zbrinjavanju 20-ak članova te udruge, većinom podstanara s mnogočlanim obiteljima.

Matić je rekao kako je u proteklih 20 godina u rješavanju stambenih poteškoća branitelja bilo "svega i svačega", te da će se on kao ministar zauzeti da se te poteškoće branitelja rješavaju, kako je rekao, "pošteno i po redu".

"Ja sam uvijek bio na strani branitelja i budite sigurni da će tako biti i ubuduće", poručio je ministar Matić.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 28.04.12. 20:49

...."Sadašnji zakon ne prepoznaje činjenicu da netko od branitelja ima, primjerice, sedmoro djece"......................

Obitelj sa sedmero djece ima pravo na sedam dječjih doplatalka (ovisno o prosjeku plaće). A onako uzgred, sedmero djece u braniteljskoj ili drugoj obitelji je sedmero djece s jednakim potrebama


registracija
30/6/09

jebivjetar, 28.04.12. 21:55

Ma riješi ti ministre ove abnormalno visoke mirovine koje su stečene na lažnom oboljenju od PTSP-a ! Takovih je 70 % ! A u isto vrijeme pravi branitelji oboljeli od PTSP-a nisu ostvarili te mirovine jer se nisu htjeli kompromtirati po psihijatrijama i sramotiti !


registracija
11/1/10

fluid, 28.04.12. 22:26

Ministre imate još jedan vrlo krupan propust iliti namjeru HDZ-ove vlade u svezi branitelja.Kosorica si je dala za pravo,a vi je također i danas podržavate,to jest takvo rješenje problema.Naime radi se o vremenskom ograničenju do kada je bilo moguće podnijeti zahtjev za status RVI-a.Dakle,Kosorica je zabetonirala kako je zadnji rok 31.12.2005.god.Struka je rekla da određene bolesti mogu nastupiti i 15 - 20 godina poslje (PTSP na primjer sa svim svojim nuzpojavama).Dakle struka jedno ali sila zakona sasvim suprotno.!?Mnogi branitelji nisu mogli ni započeti svoje postupke zbog nesposobnosti određenih referenata iz ranijeg perioda,pa su im predmeti i po par godina ležali u ladicama. Umjesto da se raskrinkavaju oni koji lažiraju sve i svašta a lječničke komisije potvrđuju,kažnjeni su pojedinci ( a osobno ih znam podosta) koji nemaju veze ni sa lažiranjem ni sa mućkama druge vrste.No upali su u službeni termin po kojemu više nisu "u igri"zbog "isteklog vremena"kojeg je država odredila!?Potom razvrstavanje branitelja od branitelja.MUP-ovi branitelji nisu isto što i "vojni branitelji"!?Po kojemu ste ih kriteriju razdvojili između MUP-a i vojske?Zašto za jedne vrijede određena pravila a za druge ne?Vaši odgovori kako nije nešto MUP-ovo u Vašoj nadležnosti,je smješno.Ok možda i nije ali bi bilo dobro da usaglasite stavove između ta dva ministarstva.Na ovaj način jedni su daleko bolje prošli od drugih a da na kraju "nitko nije nadležan"!?Ako je to pravedno,tada je netko debelo pobrkao lončiće.A tko da postavi takva pitanja ako ne upravo vi Ministri-vojske i MUP-a?Dok to ne usaglasite,nema pravičnosti,ma šta god da napravite.Pitanje ratnih policijskih postaja i njihovo totalno ilegaliziranje i nepriznavanje,sve početne dragovoljce i pričuvne policajce,dovodi u nemogući i neravnopravni položaj.Dakle?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika