29.04.2012. / 11:12

Autor: Totalsport

Rukometna LP: Kopenhagen izbacio Barcelonu

Dobar dio posla Danci su odradili u prvom poluvremenu kada su primirili nalete domaćih rukometaša i zaključili taj dio rezultatom 17-17

Barcelona je ispala iz natjecanjaBarcelona je ispala iz natjecanjaPrvo iznenađenje u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka dogodilo se u Barceloni gdje istoimeni domaćin i branitelj naslova nije uspio nadoknaditi manjak iz prve utakmice protiv Kopenhagena pa su Danci izborili Final Four.

Lijepu prednost od šest golova (29-23) donijeli su u Španjolsku rukometaši Kopenhagena, a predvođeni iskusnim Islanđanima, 38-godišnjim Olafurom Stefanssonom i šest godina mlađim Gudjonom Valurom Sigurdssonom, izdržali su nalete Barcelone pred 5.500 gledatelji u Blaugrani.

Dobar dio posla Danci su odradili u prvom poluvremenu kada su primirili nalete domaćih rukometaša i zaključili taj dio rezultatom 17-17. U drugom su poluvremenu u nekoliko navrata Katalonci imali tri i tražili četiri gola prednosti, no sve je bilo odlučeno kada je 4 minute prije kraja Stefansson poentirao za 34-31, te je zbog više golova u gostima Kopenhagena Barceloni tada trebala pobjeda od sedam zgoditaka razlike.

Iako su domaći uspjeli zaustaviti najopasnijeg strijelca danskog sastava Mikkela Hansena, koji je postigao za njega "samo" tri gola, Barçu su uništili islandski reprezentativci. Sigurdsson je zabio osam, a Stefansson sedam pogodaka.

Prvo ime Barcelone bio je Rutenka sa 9 od čega 5 iz sedmeraca, dok su Nagy i Raul Entrerrios dodali po šest.

U drugom subotnjem uzvratu španjolski je predstavnik bio znatno uspješniji. Atletico Madrid je pregazio slovenski Koper s 13 golova razlike, 31-24, i tako nadoknadio minus od tri pogotka iz prve utakmice (26-23). Markussen je zabio osam, a Källman sedam za domaće, dok je slovenski sastav najboljeg strijelca imao u Brummenu koji je postigao sedam zgoditaka.

Podsjetimo, u preostala dva četvrtfinalna dvoboja Zagreb će u njemačkoj kod Kiela pokušati remi iz prve utakmice pretvoriti u malo čudo i plasman na Final Four u Kölnu, dok se u preostalom srazu, također u Njemačkoj, sastaju berlinski Füchse i Ademar Leon gdje gosti donose velikih 11 golova prednosti iz prve utakmice.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika