29.04.2012. / 15:00

Autor: Hina

Čelnik ICRC-a smatra da je Annanov plan ugrožen

Predsjednik Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) Jakob Kellenberger je u razgovoru objavljenom u nedjelju u švicarskom listu Der Sonntag istaknuo da je Annanov plan za Siriju "u opasnosti".

Kofi AnnanKofi AnnanPredsjednik Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) Jakob Kellenberger je u razgovoru objavljenom u nedjelju u švicarskom listu Der Sonntag istaknuo da je Annanov plan za Siriju "u opasnosti".

"Ulažem velike nade u plan u šest točaka Kofija Annana koji uključuje misiju UN-a za nadzor primirja", rekao je Kellenberger i dodao da je jako svjestan da je plan u opasnosti. On je također tražio od svih strana upletenih u nasilje da poštuju pravo i da dokažu humanost.

Od početka represije pobune u ožujku 2011. predsjednik ICRC- je tri puta boravio u Siriji i sastao se s predsjednikom Basharom al-Asadom u rujnu prošle godine. Od tada je ICRC u partnerstvu sa sirijskim Crvenim križom dijelio hranu i humanitarnu pomoć oko 300.000 ljudi u zemlji.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika