29.04.2012. / 19:11

Autor: Hina

Cameron niječe dogovor s Murdochom

Britanski premijer David Cameron zanijekao je da je pogodovao poslovnim interesima Ruperta Murdocha u zamjenu za političku podršku njegovog medijskog imperija.

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron zanijekao je da je pogodovao poslovnim interesima Ruperta Murdocha u zamjenu za političku podršku njegovog medijskog imperija.

Cameron uoči lokalnih izbora, koji će se u velikom dijelu Britanije održati u četvrtak zaostaje za svojim političkim konkurentima. Nakon mjesec dana loših naslova u vezi s Murodchom, proračunom i povratkom gospodarstva u recesiju, potpora njegovoj konzervativnoj stranci, je, po ispitivanjima javnih mišljenja, najniža od 2004. godine.

U razgovoru za televiziju u nedjelju Cameron je rekao da nije bilo dogovora s Murdochom da se prihvati pokušaj Murdochovog NewsCorpa da preuzme najveću britansku satelitsku televizijsku kompaniju BSkyB u zamjenu za potporu na izborima 2010. koji su Camerona doveli na vlast.

"Zamisao nekakve velike pogodbe između mene i Ruperta Murdocha nije istinita", rekao je Cameron BBC-u. "Ne činim stvari ili mijenjam svoje politike kako bi odgovarale ovom ili onom poduzetniku. To nije način na koji radim i reći ću to i pod zaketvom".

Nekada bliske veze između Murdocha i britanske vlade otkrila je istraga o prisluškivanjima telefona koja su počinili djelatnici Murdochovih novina. Savjetnik Jeremy Hunta, ministra kultura i medija, koji je nadgledao posao oko BSkyB-a dok se Murdoch nije u srpnju iz njega povukao, u srijedu je dao ostavku nakon što su se pojavili poruke elektronske pošte koje pokazuju da je u vezi s tim poslom bio u bliskom kontaktu s NewsCorpom.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika