29.04.2012. / 22:02

Autor: Nacional.hr

Bauku je dosta

Okršaj s biračkim popisima kreće nakon ljeta

Istaknuo je kako su popisi birača jedna od stvari po kojoj će se ocjenjivati uspješnost aktualne Vlade. A njegova je namjera da se taj problem riješi

Arsen BaukArsen BaukMinistar uprave Arsen Bauk najavio je veliku akciju kojom će se uz pomoć policije, ali i stranaka te nevladinih udruga pokušati riješiti problem biračkih popisa.

Kako prenosi tportal, Bauk je rekao kako će akcija krenuti nakon ljeta, a u pripremi je već i novi Zakon o boravištu. Cilj mu je do proljeća 2013. imati sređenije biračke popise no što su oni danas.

Pojasnio je kako će biti donešene neke zakonske odredbe koje će olakšati brisanje iz evidencije onih koji ne stanuju na mjestu na kojem su prijavljeni. Prije svega misli na one građane koji su prijavljeni u Hrvatskoj, a zapravo žive u inozemstvu.

Istaknuo je kako su popisi birača jedna od stvari po kojoj će se ocjenjivati uspješnost aktualne Vlade. A njegova je namjera da se taj problem riješi.

Vezane vijesti

Bauk skratio rokove: Birački popisi bit će riješeni do lokalnih izbora

Bauk skratio rokove: Birački popisi bit će riješeni do lokalnih izbora

Ministar uprave Arsen Bauk najavio je danas da će pitanje biračkih popisa biti riješeno do lokalnih izbora iduće godine. Komentirajući jučerašnju… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 29.04.12. 22:23

Hajd', pa i bilo je vrijeme već jednom!

Da je tako bilo prije izbora, HDZ ne bi dobio niti pola glasova koje je dobio!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 29.04.12. 23:24

Halo, ministar informatičar!!! Zemlja ima oko 4 milijuna stanovnika! To je sitnica za bazu podataka. Idemo uvesti informatiku, da se glasa preko kompjuterskih ekrana, a ne preko papirića.. Idemo uvesti referendume, direktnu demokraciju. Sabor tako i tako nikoga ne predstavlja. Sabor je totalna sramota i smijurija, neka ljudi glasaju preko referenduma za sve važnije odluke kako to čine Švicarci.


registracija
30/11/10

jato, 30.04.12. 11:23

Tko još vjeruje u to, buha ha ha


registracija
8/8/09

tovar62, 30.04.12. 11:28

Ako izdrzite iza ljeta na vlasti...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika