30.04.2012. / 13:07

Autor: Hina

Sve više političara namjerava bojkotirati Ukrajinu

Broj svjetskih političara koji namjeravaju bojkotirati Ukrajinu nakon izviješća o zlostavljanju bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru sve je veći i, prema pisanju europskih medija, takvu odluku do sada je donijelo više europskih predsjednika, europska povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding, a o bojkotu razmišlja i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Julija TimošenkoJulija TimošenkoBroj svjetskih političara koji namjeravaju bojkotirati Ukrajinu nakon izviješća o zlostavljanju bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru sve je veći i, prema pisanju europskih medija, takvu odluku do sada je donijelo više europskih predsjednika, europska povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding, a o bojkotu razmišlja i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Svoje sudjelovanje na summitu predsjednika srednjeuropskih zemalja u Ukrajini, koji se treba održati 11. i 12. svibnja na Jalti, do sada su, prema pisanju više njemačkih medija koji se pozivaju na neimenovane vladine izvore, otkazali predsjednici Njemačke Joachim Gauck, Austrije Heinz Fischer i Slovenije Danilo Tuerk. Zbog postupanja ukrajinskih vlasti prema bivšoj premijerki Juliji Timošenko bojkotu se priklonio i češki predsjednik Vaclav Klaus, prenosi česki list Lidove novini, pozivajući se na predsjednikova glasnogovornika.

Političari će bojkotirati i ukrajinski dio europskog nogometnog prvenstva Euro 2012. u lipnju, pa je svoj nedolazak najavila europska povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding. Njezina glasnogovornica kazala je kako je Reding odbila otići u Ukrajinu zbog toga što je "duboko zabrinuta zbog situacije u Ukrajini, posebno u vezi s Julijom Timošenko".

Prema pisanju njemačkog tjednika Spiegel i njemačka kancelarka razmišlja o neodlasku u Ukrajinu na utakmice njemačke reprezentacije, a taj bojkot obuhvatio bi i sve članove njemačke vlade.

Proteklih dana iz Ukrajine stižu vijesti o fizičkom zlostavljanju bivše ukrajinske premijerke u zatvoru u kojem služi kaznu zbog korupcije.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 30.04.12. 13:16

TAKO JE !

Bojkotirajte sve to kagebeovsko leglo.

Nikada se nebudu opametili.
Dok ih bude policajci će im krojiti sudbinu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika