01.05.2012. / 08:00

Autor: Hina

Prvomajski prosvjed

Opomena Vladi RH

Četiri sindikalne središnjice sutra će obilježiti 1. svibanj - Međunarodni praznik rada prosvjednim skupom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i pokazivanjem "žutog kartona" Vladi i Saboru zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u zemlji.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELLFoto: Davor Puklavec/PIXSELLČetiri sindikalne središnjice danas će obilježiti 1. svibanj - Međunarodni praznik rada prosvjednim skupom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i pokazivanjem "žutog kartona" Vladi i Saboru zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u zemlji.

Prosvjedni skup pod nazivom "Opomena Vladi RH" na središnjem zagrebačkom trgu organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), Hrvatska udruga sindikata (HUS) i Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH).

Svi sudionici skupa na Trgu bana Josipa Jelačića, najavljuju sindikati, imat će zajedničko obilježje - žuti karton.

Nakon prosvjeda, koji je najavljen za 11,00 sati, prosvjednici će organizirano krenuti s Jelačićeva trga prema Radićevoj ulici. Predsjednici središnjica otići će sami na Markov trg te na ulazima u sjedište Vlade i Hrvatskog sabora ostaviti žute kartone.

To je, kako su istaknuli sindikalni čelnici prošli tjedan najavljujući prosvjed, opomenu vlastima jer ubrzano rastu troškovi života koje već tri četvrtine građana jedva podmiruje, PDV je povećan na 25 posto, raste broj nezaposlenih i umirovljenika, poskupljuju struja i plin, a nema socijalnog dijaloga.

Ujutro će predsjednici sindikalnih središnjica Mladen Novosel (SSSH), Krešimir Sever (NHS), Ozren Matijašević (HUS) i Damir Jakuš (URSH) u spomen na poginule hrvatske branitelje, položiti vijence i zapaliti svijeću kod križa na groblju branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 30.04.12. 14:35

A tko dolazi držati govor?Ozren od Slobodne Dalmacije?


registracija
18/2/12

Mirni, 30.04.12. 15:26

Oče li grah biti s slaninom ili sa kobasicama?


registracija
26/2/12

okvardz, 30.04.12. 16:32

KOJI SINDIKATI, OĆE DOĆ KUNST NA ČELO POVORKE, DA VODI MALOUMNI NAROD RH.


registracija
11/1/10

fluid, 01.05.12. 09:02

Hrvatska Džamahirija, sa tom razlikom da nema jednoga poretedenta na vrhovnu vlast i privilegij bogataša.U Hrvatskoj sve i jedan Hrvat želi biti bogat na račun nekoga drugoga.Pa kako je "neki drugi"nepoznata i imaginarna osoba,svi se Hrvati bogate na račun,u stvari ,nepostojećih osoba.Ovi iz dijaspore također lažu kako su davali "lovu u vreći"-!?Kaj got !Bajić i Ostojić se uopće ne oglašavaju na prozivke o tome već čitavo stoljeće hrvatske oipstojnosti.Ako se oni ne oglašavaju u vezi sa tim,tada to ni nije istina.Kako se narod uopće ne izjašnjava o hrvatskoj krizi,nemoralu,lopovlucima,nepotizmu,mitu i korupciji,nedemokraciji i zabrani rada općenito,tada će tome biti to, da ni to nije istina.Sever tvrdi kako sindikati toliko rade i pomažu građanima oko njihovih prava,da nezna zbog čega ih se proziva.Oni daju sve od sebe.Čak i više od toga.Gospodo sindikalni čelnici,ako nešto radikalno možete uraditi,a ujedno će te se tako i dokazati kao ozbiljna udruga,tada je to apsolutna apstinencija od bilo kakvih kontakata od vlasti.Naglašavam,svaki kontakt prekinuti !Sada i odmah!Bezobrazluku i nemoralu osoba na i pri vlasti,nema kraja.Perfidnost i pokvarenost,podmuklost i egoizam je njihovo ime.Od takvoga imena se nema šta dobroga očekivati.Samo laž i prevara.Svojim participacijama,sudjelujete u svemu napred navedenom.Ne doživljavaju vas uopće kao ni narod.Vi ste prepoznati kao dobro plaćeni aparatčici a ne Robin Hudovi.Iza sebe imate narod nenavikao na demokraciju,slobodu i pravdu tako da ,u stvari nemate narod iza sebe već obične ovce.I to blejalice.Evo,ja sam jedan od njih.Nemoćni,blejeći ovan koji piše i piše i sa time što napiše može g.... obrisati. Čak nemam ni osobnu satisfakciju više.Vidim da pišem i slijepima i gluhima.Kritična masa građana koja može isprovocirati promjene u Hrvatskoj,jednostavno ne postoji.Taj korpus je mudro razbijen od strane vlast i plan o kolonizaciji Hrvata nad Hrvatima,iz davne 70 i neke,u potpunosti funkcionira.Hrvatska je jedna velika klaonica gdje je narod zaklan a vuna im je davno rasturena.Više nisu ni obične ovce.Sada su ostrigane ovce.Bez dlake,bez bleje i bez pameti."ŽIvio1.svibnja-dan oduzetoga prava na rad u Hrvatskoj"! Imamo graha i kobase,za ostalo nas nije briga.Udri rajo još dok ima ,valov je pred nama svima !


registracija
5/1/07

james, 01.05.12. 09:37

Sljedeći put kad budu izbori, izađite i glasajte za svoje favorite a ne pišite gluposti po forumima


registracija
24/7/11

mrvek, 01.05.12. 10:07

Koji licemjeri. Nisu smjeli ništa poduzeti za vrijeme HDZ-a još su izjebali radnike s peticijom. To je gamad najobičnija koja gleda svoju korist. Novinari zašto vi ne iskopate prljave pojedinosti ovim sindikalistima da se malo smire. GAMAD HADEZEOVSKA. Jebo vas Kunstić! Za mene sindikati ne postoje niti želim biti član niti jednog sindikata. MRŠ GAMADI!


registracija
24/3/10

bagsy, 01.05.12. 11:29

Nakon svega,otići će do maksimira,požderati grah i popušiti lulu mira s bandićem simbola i zaštitnika pravde i prava na rad,naročito onog horvatinčićevog.
Bože moj,za toliku plaću moraju i oni nešto raditi,makar na neradni dan.


registracija
24/2/12

forest, 01.05.12. 15:46

Fluid – Pogadjate kratkim kometarom srz problema i mozda nesvjesno, mnoge ste ljude natjerali na razmisljanje a neke i da se pridruze i komentiranju. Budite sigurni da trud nije besmislen –otvorili ste oci mnogima.


registracija
28/4/10

Zvonko, 01.05.12. 20:28

Nema tih izbora koje neka stranka ili koalicija može dobiti bez blagoslova sindikata. Današnji sindikalisti glume sindikalne prijetnje jer ipak treba opravdati plaćice od 14 000, 15 000 kn, a jezik je na jako vlažnom i podmazanom.

Ako kukurikavci krenu sa izmjenama Zakona o radu, zanima me kako će sindikalci prezentirati 700 000 potpisa prikupljenih prije neku godinu, pogotovo u svijetlu činjenice da su svi iz današnjeg saziva vlade i kukuriku dijela sabora potpisnici te peticije?!

U iskonsku demokraciju vjeruju samo naivci. Novac i mediji stvaraju privid iste a narod svake 4 godine potvrđuje tuđe planove pod uvjerenjem da ga se nešto pita!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika