30.04.2012. / 14:44

Autor: Hina

Sanader obaviješten o istrazi u aferi Planinska, još nije pozvan u USKOK

Bivši premijer Ivo Sanader obaviješten je da ga USKOK istražuje u aferi oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici, no još nije poznato kada će biti ispitan u tom slučaju, doznaje se od njegovih odvjetnika.

Ivo SanaderIvo SanaderBivši premijer Ivo Sanader obaviješten je da ga USKOK istražuje u aferi oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici, no još nije poznato kada će biti ispitan u tom slučaju, doznaje se od njegovih odvjetnika.

"Sanader je na kućnu adresu dobio obavijest da se protiv njega vodi istraga, no iz USKOK-a nije došao nikakav poziv za svjedočenje", potvrdila je Hini njegova odvjetnica Jadranka Sloković.

U posljednjoj istrazi pokrenutoj protiv Sanadera USKOK ga tereti zajedno s HDZ-ovim ministrom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem, bivšim zastupnikom HDZ-a i vlasnikom lanca mesnica Stjepanom Fiolićem te sudskim vještakom Matom Bitangom za nezakonitosti oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu teške 26,4 milijuna kuna.

Sanaderova obrana ranije je najavila da će "kada za to dođe vrijeme na adekvatan način iznijeti protuargumente" i odgovoriti na optužbe da je zlorabio položaj, odnosno da je njegova riječ bila presudna kada je Vlada, po dvostruko većoj cijeni od realne, preko leasinga zgradu uzela u desetogodišnji najam za potrebe Čobankovićeva ministarstva.

Istražujući slučaj USKOK je najprije ispitao Čobankovića te uhitio Fiolića koji je u petak, nakon tjedan dana istražnog zatvora, pušten iz Remetinca. Prije puštanja gotovo cijeli dan u USKOK-u je iznosio svoju obranu i odgovarao na pitanja istražitelja. USKOK je potom zaključio da više nema potrebe za Fiolićevim zadržavanjem u Remetincu pa su sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložili njegovo puštanje na slobodu.

Prema pisanju medija Fiolić je u USKOK-u priznao je da je zajedno s bivšim premijerom Sanaderom osmislio prodaju zgrade u Planinskoj.

Zgrada je, naime, pripadala Fiolićevoj tvrtki Mesnice Fiolić koju nije prodao izravno, već je zgradu prvo kupila Hypo Leasing Croatia s kojom je Vlada sklopila ugovor i unajmila zgradu procijenjenu na 62 milijuna kuna. Leasing je uzet na 10 godina, od 2010. do 2019. godine, a odluka o kupnji donesena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade početkom travnja 2009.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika