30.04.2012. / 19:33

Autor: Hina

Britanija je pomogla Hrvatskoj u reformama

Suradnja s britanskim ministarstvom vanjskih poslova pomogla je da Hrvatska ostvari znatan napredak u reformi pravosudnog sustava, kaže se u izvještaju britanskog ministarstva vanjskih poslova (Foreign Office) o ljudskim pravima za 2011., objavljenom u ponedjeljak.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSuradnja s britanskim ministarstvom vanjskih poslova pomogla je da Hrvatska ostvari znatan napredak u reformi pravosudnog sustava, kaže se u izvještaju britanskog ministarstva vanjskih poslova (Foreign Office) o ljudskim pravima za 2011., objavljenom u ponedjeljak.

Hrvatska u potpunosti surađuje s Haškim sudom, a sve bolje se radi i na domaćim suđenjima za ratne zločine, kaže se u izvještaju.

U Hrvatskoj smo surađivali s vladom i nevladinim organizacijama na unapređivanju dostupnosti pravosuđa i sudova, te na borbi protiv korupcije, kaže se u izvještaju. "Naš rad na promicanju nezavisnog pravosuđa i temeljnih prava pomogao je Hrvatskoj da ostvari znatan napredak u reformi pravosudnog sustava."

"Hrvatska u potpunosti surađuje s Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji i ispunjava redovite zahtjeve za suradnju s tužiteljstvom", kaže se u izvještaju Foreign Officea. "Sve su bolja domaća suđenja za ratne zločine (...) Hrvatska je uvela mjere za povećanje tolerancije u društvu i za pomirbu etničkih skupina, a radi se na podizanju svijesti i na obučavanju, osobito policije, za (prepoznavanje) zločina iz mržnje. Nastavlja se reintegracija povratnika iz izbjeglištva", dodaje se u izvještaju.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova najavljuje u izvještaju da će "kroz Europsku uniju" nastaviti pratiti Hrvatski napredak do njezina ulaska u EU. "Kroz EU i dalje ćemo motriti ta područja do (Hrvatskog) ulaska 2013. Nužno je da hrvatske vlasti ne uspore s provođenjem reforma te da ostvare dodatni napredak u poštovanju ljudskih prava", kaže se u izvještaju za 2011.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

registracija
6/1/12

UnDeR, 30.04.12. 20:04

Zanimljivo, najveći neprijatelj Hrvatske joj najviše pomogao?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 30.04.12. 20:16

a jeli Britanija pomogla da rvati danas imaju preko 50 Milijardi e duga?


registracija
11/3/11

maovica, 30.04.12. 23:00

Pomogli su nas 20 godina je..ti u zdrav mozak.


registracija
11/1/10

fluid, 30.04.12. 23:30

Još se ja pitam odkud toliko pravosudne pravice u Hrvatskoj odjednom !Sad mi je jasnije.


registracija
6/1/12

UnDeR, 01.05.12. 00:01

Dok je bilo starog Franca, Hrvatska je 99' imala 6milijardi dolara duga, od kad nas 'pomaže' Pusićkina i Sanaderova Britanija, lijepo smo zaglavili na 60 milijardi eura duga, pa kom pravo, kom krivo.


registracija
12/1/11

siziff, 01.05.12. 04:31

Sigurno da su krivi.
Samo proizvode "borce" i svu ostalu vrstu neradničkog klošarenja, (u privredi i van privrede) generirajući socijalu u vidu neradnika koji hoće novac bez rada, pokriveno rodoljubnim mirovinama, zaposlenjima bez zaposlenja i ostalim lezi-lebe patentima, za puno prava, a nula obveza.
Amerika i Evropa isto kao i Britanci. Sve beskarakterni neradnički šljam koji šalje na područje HR instruirane i indoktrinirane špijune hrvatskog porijekla koji ovdje troše hrvatske nezarađene pare, pa pripojeni u zločinačkoj namjeri na hrvatsku sisu podrivaju ekonomsku i pravnu državu.
Neš majci više!
Stoga jedno veliko NE Evropi, Britaniji i ostalim pustim belosvjetskim drkađijama.
Ako to ostvarimo hrvatski vanjski dug će biti = O


registracija
10/2/12

Hazu, 01.05.12. 07:04

Što je engleska pomogla?
Srpske četnike abolirati!!!!!!!!!!!
Natjerati preko svojih veza pritisak na pok predsjednika Franju tuđmana izvršiti i sad opet četnike vraćati KAO IZBJEGLICE


registracija
10/2/12

Hazu, 01.05.12. 07:05

ali fala Bogu i engleska se počekla osipati,nema više sile kolonijalističke i to jako jako brzo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika