30.04.2012. / 23:38

Autor: Totalsport

City nadigrao United i preuzeo vodstvo na ljestvici

Tijekom svih 90 minuta Fergusonova je momčad bila zabrinjavajuće nedostojan suparnik moćnijemu domaćem sastavu, te stoga osam prosutih bodova prednosti u četirima posljednjim kolima, koliko je United imao viška u odnosu na City, uopće ne treba čuditi

ArhivaArhivaSasvim su zasluženo nogometaši Manchester Cityja pobijedili gradskog rivala Uniteda 1-0 u posljednjoj utakmici 36. premierligaškog kola, te se vratili na prvo mjesto dva kola prije kraja natjecanja...

Stoper i kapetan domaće momčadi, belgijski reprezentativac Vincent Kompany, zabio je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena jedini pogodak na utakmici pogodivši glavom nakon ubacivanja Davida Silve iz kornera s desne strane. Silvi je to bila 14. ovosezonska premierligaška asistencija i prvi je asistent lige, dok je Cityju to bio 14. ovosezonski pogodak nakon kornera, što je najbolji učinak među premierligaškim klubovima.

Bili su igrači Roberta Mancinija u svakom pogledu bolja momčad od one Sir Alexa Fergusona, koja nije uputila niti jedan jedini udarac u okvir gola Joea Harta. Dogodilo se to "crvenim vragovima" prvi put u Premierligi nakon utakmice protiv Arsenala 16. svibnja 2009. godine. Prema golu Unitedovi su nogometaši pucali svega četiri puta.

S druge strane, City je uputio na gol Davida De Gee 15 udaraca, od čega tri u okvir gola.

Tijekom svih 90 minuta Fergusonova je momčad bila zabrinjavajuće nedostojan suparnik moćnijemu domaćem sastavu, te stoga osam prosutih bodova prednosti u četirima posljednjim kolima, koliko je United imao viška u odnosu na City, uopće ne treba čuditi.

Začudilo je to svejedno škotskog menadžera gostujuće momčadi, koji se u 76. minuti utakmice žestoko verbalno sukobio s kolegom Mancinijem na pola puta između trenerskih klupa. Njihovi su ih suradnici uspjeli primiriti, a Ferguson je nakon utakmice ipak otišao stisnuti ruku suparničkom treneru.

Dva kola prije kraja City je na vrhu ljestvice, bodovno poravnat s Unitedom. Budu li bodovna stanja jednaka i na kraju sezone, naslov će pripasti "građanima".

U posljednjim dvama kolima City najprije gostuje kod Newcastlea, a potom dočekuje QPR. United najprije dočekuje Swansea, a potom ide u goste Sunderlandu.

Vezane vijesti

Manchester City otpustio Hargreavesa

Manchester City otpustio Hargreavesa

Bivši engleski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Owen Hargreaves, dobio je od Manchester Cityja slobodne ruke za pronalazak novog kluba, jer mu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika