02.05.2012. / 14:30

Autor: Nacional.hr

Dončić:

„Prioritet je pruga Zagreb-Rijeka i servisiranje riječke luke“

Najavio je poskupljenje cestarina, ali ne za stalne korisnike i one koji koriste elektronsku naplatu cestarine

Siniša Hajdaš Dončić Siniša Hajdaš Dončić Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je u razgovoru za Novi list najavio budući model restrukturiranja HŽ-a, planove ministarstva, otkaze, uvođenje beneficarnog staža pomorcima i tako dalje.

Istaknuo je vladine prioritete što se prometa tiče. „Prvi prioritet ove Vlade je stavljanje u funkciju stare pruge Zagreb-Rijeka za teretni promet i rastuće potrebe servisiranja riječke luke. Ta pruga je na europskom koridoru, što znači da je prihvatljiva za sufinanciranje od strane EU-a", izjavio je i dodao kako se 'pruga može u 20-tak mjeseci kvalitetno obnoviti te skratiti'. Istaknuo je kako je gradnja nizinske pruge u dugoročnijim planovima, ali obećava kako će Vlada do kraja ove godine nastojati objaviti međunarodni natječaj za tu prugu.

Projektiranje novog Krčkog mosta tražit će se na kraju mandata, što je povezano s terminalom na Krku i nizinskom prugom. Potvrđuje novinarevu tvrdnju kako se već razgovaralo s kineskim brodarom COSCO-om, a za cijeli projekt te koncesiju je zainteresiran i Deutsche Bahn.

Upitan je i o Zračnoj luci Krk. „Ja bih tu zračnu luku dao lokalnoj zajednici, dakle Županiji, Gradu Rijeci i krčkim općinama i gradovima. Postoji i opcija za koncesioniranje Zračne luke Krk po uzoru na Zračnu luku Zagreb. No, smatram da ne trebamo imati međunarodne zračne luke svugdje, odnosno da treba smanjiti kategoriju", kazao je.

Najavio je poskupljenje cestarina, ali ne za stalne korisnike i one koji koriste elektronsku naplatu cestarine.

Istaknuo je kako se trenutno već rješava problem beneficiranog staža za pomorce u suradnji s kolegom Mirandom Mrsićem.

Novinar Novog lista upitao što će biti s Slavkom Lončarom u Jadroliniji, Denisom Vukorepom u Riječkoj luci i Bojanom Hlače u Riječkoj lučkoj upravi, kojima uskoro ističe mandat. „Svakog gosta dva mandata dosta. Imat ćemo novi natječaj i tražit će se novi ljudi u Lučkoj upravi Rijeka i Luci. Također ću osvježiti Jadroliniju, to je sigurno", najavio je.

Podsjetimo kako je Hajdaš Dončić naslijedio Zlatka Komadinu koji je odlučio dati ostavku, ali je naslijedio njegove pomoćnike. „Svi pomoćnici ministra dobit će šansu da nastave raditi svoj posao. Svi oni koji zadovolje će ostati, a ostali će otići. Svi su rekli da žele ostati i raditi, a neki od njih su bili vrlo fer i ponudili mi mandat na raspolaganje", rekao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika