02.05.2012. / 13:43

Autor: Nacional.hr

Euro u Urajini doveden u pitanje

„Ako bi Ukrajina bila suspendirana, Prvenstvo se ne bi moglo igrati u toj zemlji i moram istaknuti kako postoji mogućnost odgode za godinu dana", upozorio je direktor UEFA-e Marin Kallen

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOdržavanju Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini prijete kašnjenja s radovima, problemi s huliganima, loša prometna infrastruktura, terorizam i nedavno premlaćivanje bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru, javljaju europski mediji.

Nakon što su svijet obišle fotografije na kojima je pretučena, čelnici mnogih zemalja između kojih Njemačka i Češka, otkazali svoj posjet utakmicama koje se održavaju u Ukrajini. Mediji javljaju kako u slučaju da se situacija ne popravi, Ukrajina bi kao domaćin turnira mogla biti suspendirana, a turnir odgođen.

Osim situacije s Julijom Timošenko, veliku brigu za sigurnost podigle su nedavne eksplozije u Dnjipropetrovsku. „Ako bi Ukrajina bila suspendirana, Prvenstvo se ne bi moglo igrati u toj zemlji i moram istaknuti kako postoji mogućnost odgode za godinu dana", upozorio je direktor UEFA-e Marin Kallen u razgovoru za njemački list Süddeutsche Zeitung. Kao moguća zamjena već se spominje Španjolska i mjesec lipanj 2013. Godine.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika