02.05.2012. / 13:57

Autor: Nacional.hr

Red Bull Flying Bach: Svijet je naša arena

Uzmite jedan poznati Dobro ugođeni klavir, jednu usklađenu formaciju cijenjenih hip-hop plesača, dodajte orijentalni začin, ugodno osvijetlite, dobro ozvučite, i eureka – imate hit predstavu za koju se traži karta više! Zvuči lako, no tajna velikih majstora kuhinje je kaktkad baš u jednostavnosti ili povratku korijenima

Pula se potvrdila savršenim ishodištem premijerne svjetske Red Bull Flying Bach turneje. Simbol grada, glasoviti Amfitetar ugostio je četverostruke svjetske prvake, sedmeročlanu breakdance skupinu Flying Steps i njihovu suputnicu, japansku klasičnu plesačicu Yui Kawaguchi na snimanju najavnih foto i video materijala za World Tour koji je pred vratima. I u popularnoj Areni su se, kao i u predstavi, susreli klasika i moderna kultura!

„Ostvarujemo svoj san. U breakdance svijetu dosegli smo vrh. Ne, nije nam dosadilo, no željeli smo više, nešto novo, a opet ostati vjerni svojim principima. Dočaravajući urbanu današnjicu uz glazbu baroka napravili smo veliki iskorak. U skladu s našim imenom (Flying Steps)", zarazno se smiješi Nijemac libanonskih korijena Vartan Bassil, „mastermind" jedinstvenog projekta, dok ga kroz plašt najočuvanije svjetske antičke građevine žari moćno svibanjsko sunce.

Nekoliko sati kasnije, na mnogo manje poznatoj lokaciji, „Svetoj stijeni" na Verudeli, balerina i heroina Letećeg Bacha Yui dodaje: „Mi smo Ujedinjeni narodi u malom, mješavina raznih kultura, s pomješanom krvi raznih kontinenata. A opet smo toliko slični, od krvi i mesa, naše su stijene, more i nebo isti. I osjećamo se spremnima taj svijet koji nosimo u sebi, prikazati cijelom svijetu, putujući ove godine kroz 13 zemalja!"

Benny Kimoto rođen je Švicarskoj, otac mu je iz zemlje zalazećeg sunca, a majka iz mračnih alpskih dolina. Kušajući inćune kojim su ga ponudili dragi ribari sa Stoje, zaključio je: „Došli smo na pravo mjesto. Hrvatska mi je već bila bliska i draga, zbog prethodnih privatnih posjeta i prijatelja, a ovo je 'šlag na tortu'."

Vrhunac je to karijere za sve njih, koji će u 20:30 uz pratnju glasovira i čembala u Istarskom narodnom kazalištu otvoriti novu turneju. Lani su 70-minutnom predstavom osvojili Europu, rasprodavši svaku dvoranu u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Danskoj i Turskoj. Nije potrebno znati čitati note, kao ni imena „brejkerskih" pokreta, kako biste uživali u prožimanju starog i novog.

Samo još ovog tjedna u teatru pored vas! A potom je cijeli svijet njihov!!!

Vezane vijesti

Mateo Bernobić – najimpresivniji izvođač ovogodišnjeg ciklusa Matice hrvatske

Mateo Bernobić – najimpresivniji izvođač ovogodišnjeg ciklusa Matice hrvatske

Izdašan koncertni ciklus ¨Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj 2011/2012¨, ove godine sačinjen od dvanaest nastupa na kojima je nastupilo četrnaest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika