02.05.2012. / 15:38

Autor: Totalsport

Nagy odbio Barcelonu i postao najplaćeniji rukometaš svijeta

- Nudili smo mu doživotni ugovor uz 20-postotno povećanje godišnjih primanja - rekao je Masip

Laszlo Nagy (Wikipedia)Laszlo Nagy (Wikipedia)Laszlo Nagy, 31-godišnji i 209 centimetara visoki desni vanjski rukometaš i kapetan Barcelone, potpisao je ugovor s mađarskim Veszpremom, koji će ga učiniti najplaćenijim rukometašem svijeta.

Novinarima je u srijedu šokirani Enric Masip, direktor rukometne sekcije Sportskog društva Barcelona, otkrio da je Mađar sa španjolskom putovnicom odbio potpisati superpovoljno produljenje suradnje s katalonskim klubom.

- Nudili smo mu doživotni ugovor uz 20-postotno povećanje godišnjih primanja. Takav ugovor u cijelome Sportskom društvu ima još samo košarkaš Juan Carlos Navarro. Kada smo, prošle subote, očekivali njegov pristanak, Nagy nas je obavijestio da je već potpisao za Veszprem - rekao je Masip.

Ugovor s Barcelonom Nagy ima do kraja iduće sezone, te nije poznato hoće li ga odraditi do kraja ili će u Veszprem već po svršetku tekuće sezone. U drugom bi slučaju Mađari za njega Barceloni trebali uplatiti tri milijuna eura odštete.

Nije poznato koliko će u Veszpremu zarađivati. Isti klub također u svoje redove unosnom ponudom mami Ivana Balića.

U Barceloni je Nagy sad već punih 12 sezona. Prošlog je tjedna uzeo španjolsko državljanstvo stavivši se time na raspolaganje izborniku Valeru Riveri već za Olimpijske igre u Londonu.

Posvadivši se s vodstvom matičnog saveza, Nagy se zavjetovao da nikad više neće igrati za mađarsku reprezentaciju, čije je boje posljednji put branio 2009. godine.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika