02.05.2012. / 17:28

Autor: Hina

Ministrica Holy najavila spalionicu otpada u Zagrebu

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy boravila je danas u radnome posjetu Zadru, gdje se u Gradskoj vijećnici sastala s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i županom Stipom Zrilićem, a glavna tema razgovora bio je zastoj u izgradnji županijskoga Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim.

Mirela HolyMirela HolyMinistrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy boravila je danas u radnome posjetu Zadru, gdje se u Gradskoj vijećnici sastala s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i županom Stipom Zrilićem, a glavna tema razgovora bio je zastoj u izgradnji županijskoga Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim.

Izgradnja županijskoga centra za gospodarenje otpadom već treću godinu stoji na prihvaćanju studije utjecaja na okoliš, a kako bi se procedura dovršila i centar u Biljanima Donjim mogao izgraditi, potrebna je i suglasnost Hrvatskih voda.

"Sredinom sljedećega tjedna očekujemo konačni dogovor s Hrvatskim vodama jer je iz projekta izbačen bioreakcijski deponij koji bi mogao imati negativan učinak na vode. Budući centar temeljit će se na mehaničko-biološkoj obradi otpada, i to je za nas ključan argument da Hrvatske vode promijene mišljenje i kao lokaciju za izgradnju centra odobre mjesto Biljane Donje", rekla je ministrica Holy.

Zadarski centar bit će jedan od 11 regionalnih centara za gospodarenje otpadom, a na nj će otpad odlagati i dijelovi Ličko-senjske županije.

"Što skorije rješenje dokumentacije važno je kako bi se mogli natjecati za dobivanje novca iz strukturnih fondova Europske unije", istaknula je ministrica Holy.

Osim 11 regionalnih centara, grad Zagreb imat će spalionicu komunalnog otpada, ali još je pitanje po kojoj će tehnologiji ta spalionica raditi, rekla je ministrica Holy.

Vezane vijesti

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

"Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti! Da, doslovce takvu poruku dobila sam u pismu čim sam najavila da krećem u radikalne promjene… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 02.05.12. 17:47

ako je to ministrica Holy najavila iza toga mora da stoji jako stucno misljenje.


registracija
12/12/10

Klarens, 02.05.12. 23:35

Jel to obechanje
......................................
Kao ono
..............................
Neche vishe jesti
...................................


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika