02.05.2012. / 20:11

Autor: Hina

Kosovo: Thacijev saveznik oslobođen optužbe za ratni zločin

Kosovski političar i bliski saveznik premijera Hashima Thacija Fatmir Limaj u srijedu je oslobođen optužbe za ratni zločin nakon što je slučaj protiv njega propao zbog samoubojstva ključnog svjedoka optužbe,

Hashim ThaciHashim ThaciKosovski političar i bliski saveznik premijera Hashima Thacija Fatmir Limaj u srijedu je oslobođen optužbe za ratni zločin nakon što je slučaj protiv njega propao zbog samoubojstva ključnog svjedoka optužbe,

Limaj, visokorangirani pripadnik vojske kosovskih Albanaca tijekom rata 1998.-1999., i trojica njegovih suoptuženika bili su optuženi za ubijanje i mučenje Srba i drugih Albanaca.

Tročlano sudsko vijeće - dva strana i jedan kosovski sudac - u srijedu ih je na sudu u Prištini oslobodilo optužbi, nakon što su prošlog mjeseca krivnje oslobođena još šestorica pripadnika iste skupine bivših kosovskih boraca. Srbija je presudu ocijenila "sramotnom i nepravednom".

Optužbu protiv njih podignuo je tužitelj EULEX-a, a većinom se temeljila na iskazu i dnevnicima Agima Zogaja, bivšeg zatvorskog čuvara kosovske vojske, koji je u sudskim dokumentima zaveden kao Svjedok X.

Misija EU poslele je Zogaja u Njemačku u sklopu programa zaštite svjedoka, ali je u rujnu tamo pronađen kako mrtav visi sa stabla u parku kao da se objesio.

Njegova je obitelj rekla da je Zogaj često dobivao prijetnje prije odlaska s Kosova. Njemačke vlasti rekle su da je riječ o samoubojstvu. Poslije njegove smrti, sud je odbacio njegov iskaz.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
28/1/12

Bvalen16, 03.05.12. 05:17

Izgleda da smo mi jedine budale koje su dozvolile da im Hag kroji kapu,jebote ovi su krivi ne 100% nego 1000% i slobodni su dok su naši generali na robiji,ako smo već morali nekoga predati to su trebali biti političari a ne vojnici..Ma jebeš nas i našu nezavisnost,žali bože tolikih života za vrijema rata a poslije zbog suicida branitelja kad su shvatili da smo izigrani i izdani od velikih "domoljuba"političara..Pljuc


registracija
14/4/07

sabo, 03.05.12. 05:53

........pusten u nedostatku dokaza, posto je likvidiran kljucni svedok....! Kako to da svi sveedoci se poubijase.....!!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika