03.05.2012. / 13:10

Autor: Nacional.hr

Gradi se tunel ispod teritorija BiH?

Kako neslužbeno saznaje HRT, Hrvatske ceste izradile su riješenje koje predlaže gradnja tunela koji bi počinjao i završavao u Hrvatskoj, imao bi dvije tunelske cijevi i bio dugačak oko šest kilometara

Siniša Hajdaš Dončić (Pixsell)Siniša Hajdaš Dončić (Pixsell)Danas se u Zagrebu sastaju ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, Siniša Hajdaš Dončić i njegov bosanskohercegovački kolega Damir Hadžić koji bi, između ostalog, trebali raspravljati o gradnji cestovnog koridora koji bi Hrvatsku prometno povezao s dubrovačkim područjem, izvještava HRT.

Kako neslužbeno saznaje HRT, Hrvatske ceste izradile su riješenje koje predlaže gradnja tunela koji bi počinjao i završavao u Hrvatskoj, imao bi dvije tunelske cijevi i bio dugačak oko šest kilometara. Nakon što je vlada odgodila gradnju Pelješkog mosta, jedan od planova je i ovaj. Nitko od nadležnih nije htio davati izjave o ovom sastanku.

Podsjećamo kako je prije dva tjedna za Dnevnik 3 HRT-a pomoćnik ministra za komunikaciju i transport BiH, Izet Bajrambašić, izjavio kako BiH ima prijedlog povezivanja Hrvatske, to jest, kako je rekao 'schengenskih prostora EU-a koji još nisu iznijeli EU-u jer to prvo žele riješiti s Hrvatskom'.

Nastavak autoceste Metković-Neum-Doli-Osojnik račvao bi se sedam do osam kilometara od magistrale u Neumu. Jedan krak koridora išao bi prema BiH, a drugi prema Dubrovniku obilazeći Neum, potpuno zatvoren i njime bi se putovalo bez zaustavljanja.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika