03.05.2012. / 11:44

Autor: Naciona List

Naciona list:

Ministar policije o slučaju Varšavskamen

Oko 200 interventnih policajaca došlo je pod okriljem noći na mjesto građanske pobune, nakon čega su uslijedila masovna uhićenja prosvjednika i odvoženja istih u maricama, a potom i preventivno čišćenje terena, sve kako bi tajkun mogao nastaviti sa svojim poduzetničkim djelatnostima. Za koje, nota bene, ima sve potrebne dozvole, izdane od države, na što upozorava i rečeni ministar.

Policija je doslovno odnijela prosvjednike (Photo: Anto Magzan/PIXSELL)Policija je doslovno odnijela prosvjednike (Photo: Anto Magzan/PIXSELL)Ministar policije Tomislav Karamarko odbacio je danas tvrdnje prema kojima je jutrošnja akcija oklopljenih mu podređenika čisti akt policijske agresije nad građanstvom.

"Radi se, naprotiv, o poštivanju pravnih normi i zakonskih odredbi Republike Hrvatske. Ovdje posebno ističem da je policija sukladno načelu razmjernosti primijenila najblaži oblik sredstava prisile i da nitko od prosvjednika tom prilikom nije ozlijeđen", poručio je u razgovoru za Naciona list ministar Karamarko.

Jutros je, podsjetimo, oveći kordon do zuba oklopljenih policajaca pokrenuo iznenadnu akciju čišćenja prosjednika, koji osnovano sumnjaju da je postojeća situacija rezultat višegodišnjeg pogodovanja tajkunu od strane države, a na štetu svoga građanstva. Prosvjednici na to ukazuju već tjednima, žestoko se protiveći daljnjem kriminalnom koitusu između okrupnjenog kapitaliste i Republike Hrvatske, sprečavajući bilo kakav nastavak radova do okončanja istrage i posljedičnog uhićenja rečenog pojedinca. Podršku prosvjednicima već su otprije dali građani toga područja, stavljajući svoje ime, prezime i matični broj građanina na peticiju koja se protivi ovakvom ponašanju države i vlasnika zdanja.

Nakon intervencije, policija je osigurala nastavak radovaNakon intervencije, policija je osigurala nastavak radova No, unatoč svemu, priča je danas dobila svoj policijski nastavak; oko 200 interventnih policajaca došlo je pod okriljem noći na mjesto građanske pobune, nakon čega su uslijedila masovna uhićenja prosvjednika i odvoženja istih u maricama, a potom i preventivno čišćenje terena, sve kako bi tajkun mogao nastaviti sa svojim poduzetničkim djelatnostima. Za koje, nota bene, ima sve potrebne dozvole, izdane od države, na što upozorava i ministar Karamarko.

"Moram reći i to da sam iz nekih diplomatskih krugova dobio izraze zabrinutosti zbog načina na koji se u Hrvatskoj zaustavljaju pojedine investicije. Rad policije je izložen apsurdnim kritikama. Neki poslovni krugovi u Hrvatskoj kritiziraju policiju zbog stvaranja antipoduzetničke klime, a povod za to su brojne kaznene prijave protiv uprava nekih vrlo utjecajnih tvrtki. S druge strane, s ulice nas prozivaju da štitimo krupni kapital", rekao nam je ministar Karamarko, dodajući kako, nevezano uz ovaj postupak, policija u suradnji s USKOK-om provodi kriminalističko istraživanje u vezi s ispitivanjem zakonitosti projekta zbog kojeg su se prosvjednici pobunili.

Prosvjednici su napravili i transprarente s pripadajućim porukama (Photo: Marko Lukunić/PIXSELL)Prosvjednici su napravili i transprarente s pripadajućim porukama (Photo: Marko Lukunić/PIXSELL)"Nažalost, u ovome trenutku o tome do okončanja kriminalističkog istraživanja ne mogu reći ništa konkretnije. Međutim, ističem da to ne može biti razlog za suspenziju članka 7 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima prema kojima na zakoniti zahtjev policija mora pružiti asistenciju", istaknuo je ministar policije Tomislav Karamarko, komentirajući slučaj Varšavska i jutrošnje uhićenje prosvj....

"....Čekajte, čekajte! Kakva Varšavska?! O čemu vi pričate? Nije li ovdje riječ o intervenciji na Braču?! I zašto me cijelo vrijeme zovete imenom moga prethodnika? Vi dobro znate da je moje ime Ranko Ostojić!", revoltiran i mačice zbunjen izderao se ministar policije.

"A to ste vi, gospodine Ostojić!", jednako zbunjeni smo mu odgovorili. "Pa nikad vas ne bi prepoznali! Jeste li se možda jutros zaboravili umiti?"

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 03.05.12. 13:06

Ako se ovaj narod ne organizira, sluge robovlasnika će nas sve utamaniti.


registracija
30/11/10

jato, 03.05.12. 13:10

Ljudi, ovi novokomponovani policajci su nesposobnjakovići koji se boje miša u po bijela dana, jedino što valja je nekolicina iz specijalnih jedinica.


registracija
5/1/07

james, 03.05.12. 13:24

jato jato

Nisu ovo nikakvi novokomponirani policajci nego Karamarkova ostavština a jadni kusaju ono što im je skuhala HDZ-ova vlast.
I ovi policajci nisu sluge robovlasnika.

Izvucite glave iz guzica.
I sljedeći pu na izbore a ne trljat maloga


registracija
9/8/11

hekleraj, 03.05.12. 15:05

Pardon, ja očito nisam odavde. Pa kaj je Tomislav Karamarko JOŠ UVIJEK NAŠ MINISTAR POLICIJE ???!! Mislim, ak je sve to izjavio baš danas.


registracija
30/11/10

jato, 03.05.12. 15:07

james

slažem se sa tobom, ali s tom policijom kreće "sranje" odmah po uspostavi Lijepe nam naše, ukinuta četverogodišnja škola, nakotilo se samih hercegovana itd, , u biti nisi znao u to vrijeme tko ima jačeg rođu......
Sranje i nikako da progledaju, i dan danas je koma u toj službi, svi bi velike plače i fotelje a nitko odgovornost i rad...
A o Všoj policijskoj školi bi se dalo govoriti...........
Jeli normalno da netko završi fakultet ili Visoku školu a da niti beknut nezna barem jedan strani jezik?.........itd,itd......ima se materijala ima


registracija
3/9/10

vasiona55, 03.05.12. 16:38

A što mislite, dečki, da treba radnike mlatiti na stranom jeziku? Dosta je, više, kojekakvog terora nad svim jadnim, izbezumljenim, dezorjentiranim građanima ove zemlje. Kada je prva tvornica "pala", bila je to Pobjeda, tekstilana industrija, svi smo mi svojom šutnjom dali zeleno svjetlo Tuđmanu da može nesmetano provoditi svoj bolesni naum. I što sad hoćemo? Sve je "padalo" jedno za drugim, svemu smo kumovali i sve smo odšutjeli. A, i oni i ovi, i naši i vaši, i svi koji se dočepaju vlasti, pardon, svi kojima MI poklonimo vlast na tanjuru, ponašaju se isto; treniraj strogoću i glumataj vlast nad slabima. Kada se zbrojimo, mi koji trpimo, kada nam stvarno dogore ovi naši dugi fitilji i kada oni shvate da je vrag uzeo šalu, stvorit ćemo državu dostojnu svakog svog građana. Do tada samo pozdrav: smrt fašizmu - sloboda narodu!


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.05.12. 18:25

htjeli smo kapitalisticku,fassitcku,"demokratsku"ili sto vec nasu lijepu Hrvatsku i dobismo ono zasto smo izgleda ratovali,to cak ni Titina UDBA ni je radila 50-ak godina,sto ovi "specijalci" uradise,izvrsise pravi pravcati desant na Brac,i to protiv sopstvenog pucanstva,strava,uzas i bjeda od vlade,sudstva i policije,ide nabolje neka,neka,ima jos Titine imovine,a lopovice to sve pokrasti,pod ovom vladom,pa cemo onda ispocetka sve napraviti,hehehhehehehe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.