03.05.2012. / 14:17

Autor: Hina

Uprava HŽ Infrastrukture o restrukturiranju tvrtke

Uprava HŽ Infrastrukture razmotrit će zahtjeve socijalnih partnera te će se sljedeći tjedan nastaviti socijalni dijalog, a nova organizacija stupit će na snagu nakon provedenog postupka propisanog odgovarajućim propisima i razmatranja primjedbi dobivenih temeljem savjetovanja sa sindikatima, priopćeno je iz te tvrtke nakon današnjeg susreta predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darka Peričića s predstavnicima četiriju sindikata koji djeluju u HŽ Infrastrukturi.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaUprava HŽ Infrastrukture razmotrit će zahtjeve socijalnih partnera te će se sljedeći tjedan nastaviti socijalni dijalog, a nova organizacija stupit će na snagu nakon provedenog postupka propisanog odgovarajućim propisima i razmatranja primjedbi dobivenih temeljem savjetovanja sa sindikatima, priopćeno je iz te tvrtke nakon današnjeg susreta predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darka Peričića s predstavnicima četiriju sindikata koji djeluju u HŽ Infrastrukturi.

Oko 500 radnika HŽ Infrastrukture prosvjeduje danas protiv namjere uprave te tvrtke da u sklopu restrukturiranja otpusti više stotina radnika, odnosno kako tvrde sindikati 1.200 zaposlenih.

Uprava HŽ Infrastrukture u priopćenju navodi kako mjerama racionalizacije planira smanjiti broj zaposlenih za oko 650 djelatnika, smanjiti broj razina odlučivanja, objediniti više organizacijskih jedinica u jednu, očuvati djelatnosti vezane uz održavanje željezničke infrastrukture te podići efikasnost poslovanja i produktivnost rada.

Novom organizacijom u planu je ukidanje nepopunjenih i nepotrebnih radnih mjesta te racionalizacija tehnološkog procesa. Organizacijski višak bit će zbrinut prema programu zbrinjavanja koji će biti izrađen u suradnji s Vladom, navode iz Uprave HŽ Infrastrukture.

Uvažavajući činjenicu da socijalni partneri imaju pravo izraziti svoj stav kroz prosvjede, Uprava HŽ Infrastrukture u priopćenju napominje kako se nada da će sindikati partnerski prihvatiti plan restrukturiranja te da će zajednički doći do dogovora kako bi se riješila teška i složena situacija u kojoj se ta tvrtka trenutačno nalazi.

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika