03.05.2012. / 15:04

Autor: Hina

Pahor: Volio bih čuti što Milanović misli o Ljubljanskoj banci

Bivši slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u srijedu da je pitanje hrvatskih štediša Ljubljanske banke sukcesijsko pitanje koje treba riješiti pregovorima u okviru Banke za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu.

Borut PahorBorut PahorBivši slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u srijedu da je pitanje hrvatskih štediša Ljubljanske banke sukcesijsko pitanje koje treba riješiti pregovorima u okviru Banke za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu.

Hrvatska nema razloga da glede hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci traži drugo rješenje od rješenja putem BIS-a, rekao je Pahor, dodajući da se je Hrvatska na rješavanje pitanja štediša putem sukcesije obvezala potpisivanjem Sporazuma o sukcesiji sljednica bivše Jugoslavije iz 2001. godine te da se je na taj način rješenja obvezala i u pregovorima s Europskom unijom.

Pahor je svoju posebnu izjavu medijima dao povodom špekulacija slovenskih medija koji ovih dana navode da bi to pitanje moglo ponovo pogoršati odnose Ljubljane i Zagreba.

Pahor, koji je predsjednik oporbenih Socijalnih demokrata (SD), rekao je da bi o pitanju hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci želio čuti i javno očitovanje predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića te da se nada kako će se slovenska i hrvatska vlada uskoro sastati kako bi se riješilo to pitanje.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika