03.05.2012. / 16:02

Autor: Hina

Mimica i Brammertz: Nema otvorenih pitanja

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz susreo se u četvrtak u Zagrebu s potpredsjednikom vlade i predsjednikom Savjeta za suradnju s Haaškim sudom i drugim međunarodnim kaznenim sudovima Nevenom Mimicom i na sastanku je potvrđeno da u odnosima Hrvatske i suda nema otvorenih pitanja, priopćio je vladin ured za odnose s javnošću.

Serge Brammertz i Neven Mimica (Foto: Vlada RH)Serge Brammertz i Neven Mimica (Foto: Vlada RH)Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz susreo se u četvrtak u Zagrebu s potpredsjednikom vlade i predsjednikom Savjeta za suradnju s Haaškim sudom i drugim međunarodnim kaznenim sudovima Nevenom Mimicom i na sastanku je potvrđeno da u odnosima Hrvatske i suda nema otvorenih pitanja, priopćio je vladin ured za odnose s javnošću.

"Naglašena je nadasve dobra suradnja dviju strana, a Brammertz je potvrdio da više ne postoje otvorena pitanja koja bi mogla opterećivati odnose Hrvatske i Tužiteljstva", navodi se u priopćenju o susretu s Brammertzom koji boravi u Hrvatskoj u okviru priprema za redovito izviješće Vijeću sigurnosti UN-a.

Sastanku su nazočili i ministar pravosuđa Orsat Miljenić te pomoćnik ministra pravosuđa Gordan Markotić.

Brammertz je u prosincu u redovitom izvješću Vijeću sigurnosti UN-a posvećenom suradnji država s Tužiteljstvom, istaknuo da Hrvatska primjereno rješava smanjeni broj zahtjeva za pravnu pomoć iz njegova ureda, ali je tada izrazio zabrinutost zbog izjava tada vladajućih hrvatskih dužnosnika kojima se dovodila u pitanje vrijednost i nepristranost haaških presuda, kao i zbog donošenja zakona o ništetnosti.

Glavni haaški tužitelj prošlog je mjeseca izjavio medijima kako tužiteljstvo više ne ustraje na dostavi dokumenata koji se odnose na Oluju, što je dugo opterećivalo suradnju Hrvatske sa sudom. Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije koji je usvojio Hrvatski sabor u prošlome sazivu ocijenio je nesretnim razvojem događaja i preprekom regionalnoj suradnji te je pozdravio najave nove vlade da taj zakon ukine.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 03.05.12. 16:49

Quo bono


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 03.05.12. 16:50

Qui bono


registracija
10/2/12

Hazu, 03.05.12. 18:01

umri stoko anglosaksonska,krepaj


registracija
11/1/10

fluid, 03.05.12. 19:00

"Nema otvorenih pitanja"! Zato ima zatvorenih hrvatskih generala.Kud ćeš više otvorenih pitanja ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika