03.05.2012. / 16:44

Autor: Nacional.hr

Kraljevina Maroko zainteresirana za obnovu svoje ribarske flote u Hrvatskoj

Marokanski ministar je predložio suradnju u području brodogradnje, te rekao kako je Kraljevina Maroko zainteresirana da RH obnovi postojeće te izradi nove brodove za ribarsku flotu Kraljevine Maroko, jednu od najvećih na Mediteranu

Maroko bi svoju ribarsku flotu obnavljao u HrvatskojMaroko bi svoju ribarsku flotu obnavljao u HrvatskojPomoćnik ministra poljoprivrede mr. sc Luka Čuljak u pratnji Jasne Milete, ministrice savjetnice - privremeni otpravnik poslova, Veleposlanstva RH u Kraljevini Maroko, održali su bilateralan sastanak s ministrom poljoprivrede i ribarstva Kraljevine Maroko Azizom Akhannouchom.

Na sastanku je pomoćnik ministra Čuljak predložio osnivanje Mješovitog povjerenstva između Kraljevine Maroko i Republike Hrvatske u skladu s potpisanim Sporazumom između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Maroka o suradnji u području morskog ribarstva. Cilj osnivanja povjerenstva je izrada godišnjeg programa suradnje koji će se dogovoriti prilikom posjete ministra Akhannoucha Republici Hrvatskoj koju planira u mjesecu rujnu ove godine.

Obzirom na postojanje povlaštenog statusa KM u odnosu na EU kojim je Maroku osigurana materijalna podrška od strane EU za modernizaciju i demokratske procese u tranziciji zemlje, pomoćnik ministra Čuljak je predložio razmjenu iskustava u području zakonodavstva Europske unije.

Marokanski ministar je predložio suradnju u području brodogradnje, te rekao kako je Kraljevina Maroko zainteresirana da RH obnovi postojeće te izradi nove brodove za ribarsku flotu Kraljevine Maroko, jednu od najvećih na Mediteranu. Dodao je kako je važno potaknuti trgovinski razmjenu i na drugim područjima suradnje.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika