04.05.2012. / 12:12

Autor: Nacional.hr

Najomraženija osoba u Pučišćima

Stečaj u viškoj poljodjelskoj tvrtki Vinogradar vodi punih deset godina, brojna upozorenja državi kao većinskom vlasniku i vjerovniku nisu imala odjeka

Ivo Bučan (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)Ivo Bučan (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)Protiv stečajnog upravitelja Jadrankamena, Ive Bučana, nema zabilježenih kaznenih prijava ili pokrenutih postupaka, istina je kako je bio stečajni upravitelj više posrnulih tvrtki sa splitskog područja, a jedan je i od bivših dužnosnika Hajduka iz devedesetih bez afera ili malverzacije, saznaje tportal.

Ističe se kako će sindikati neslužbeno potvrditi kako Bučan 'ima plan za Jadrankamen i za pokretanje proizvodnje'. Dodaje se kako će mu u tome pomoći medijska i javna zainteresiranost za ovaj slučaj. Pomoći mu sigurno neće izjava kako su novinari 'glavni krivci za ovakvo stanje'.

Jedina kaznena prijava veže ga uz stečaj tvrtke Adriatic iz Splita 1997. godine kad se usprotivio naredbi o revalorizaciji kredita, što je završilo prijavom od nadređenih. U sastavu Adriatica bili su splitski hoteli Park i Marjan, prvi hotel je uspješno nastavio s radom, dok je drugi kupio Željko Kerum.

Problem bivše tvornice Dalmacija iz Dugog Rata nije uspio riješiti, dao je ostavku nakon manje od mjesec dana. "Ne želim stajati na putu državnoj pozajmici za isplatu radnika", rekao je tad i tražio Vladino riješenje i otkup potraživanja.

Stečaj u viškoj poljodjelskoj tvrtki Vinogradar vodi punih deset godina, brojna upozorenja državi kao većinskom vlasniku i vjerovniku nisu imala odjeka. U SMS-u Srđana Mladinića, čekalo ga je 170 milijuna kuna obaveza tvrtke i imovina koja je pokrivala manje od pola tog iznosa pa je sve bilo u rukama većinskog vjerovnika, Podravke iz Koprivnice. Novi direktor Podravke, Zvonimir Mršić, nedavno je najavio je kako će pokušati ponovno započeti proizvodnju.

U splitskom Hajduku danas je jedan od šest tisuća malih dioničara, no početkom devedesetih obavljao je ulogu financijskog direktora. Nastojao je naći trag nestalih novaca od transfera Aljoše Asanovića, povukao se iz kluba kada je na vlast došao Nadan Vidošević. Nedavno je prozvao Hrvoja Maleša da 'kako je to klub u minusu ako je prodao dvojicu igrača'.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 04.05.12. 12:27

Stečajni postupak traje DESET GODINA?!
Bravo.


registracija
29/4/09

florenz, 05.05.12. 11:54

Pa nije lud stečajeve završiti prebrzo. Odakle mu onda pare "da preživi" ? Ionako se mora brinuti da država i banke dobiju novce, a radnici su još od vremena prvog predsjedenika ionako samo "stoka sitnoga zuba". Zato i može 95% firmi likvidirati uz nenaplaćena potraživanja radnika za plaće i uplate u fondove


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika