04.05.2012. / 15:56

Autor: Totalsport

SP u hokeju: Pobjede Amerikanaca i Nijemaca

Nijemci su zabili po jedan gol u svakoj trećini, a strijelci su bili Christoph Schubert, Patrick Reimer i Christopher Fischer

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Utakmicama Njemačke i Italije, odnosno SAD-a i Francuske otvoreno je Svjetsko hokejaško prvenstvo u Helsinkiju i Stockholmu.

U Helsinkiju su Amerikanci u sklopu 1. kola skupine A savladali Francuze sa 7-2 u utakmici u kojoj je Kyle Okposo zabio dva gola, dok se Max Pacioretty istaknuo s golom i dvije asistencije.

Prethodno ovom susretu Amerikanci i Francuzi su međusobno odmjeravali snage sedam puta i samo je jednom Francuska uspjela pobijediti. Bilo je to prije točno 14 godina, 4. svibnja na SP-u u Švicarskoj kada su slavili 3-2.

Nakon prve trećine koja je završila 1-1, Amerikanci su ubacili u višu brzinu i preostale dvije dionice igre riješili sa 6-1 u svoju korist.

U drugom dosad odigranom susretu u skupini B Njemačka je slavila protiv Italije 3-0. Nijemci su zabili po jedan gol u svakoj trećini, a strijelci su bili Christoph Schubert, Patrick Reimer i Christopher Fischer.

Jakob Kölliker tako je na SP-u pobjednički startao u ulozi njemačkog izbornika. Bivši švicarski igrač i pomoćni trener švicarske reprezentacije prošlog je ljeta za kormilom reprezentacije naslijedio Uwea Kruppa.

Za Nijemce je ovo treća uzastopna godina kako na SP-u startaju pobjednički. Prije dvije su godine kao domaćini u Gelsenkirchenu savladali Amerikance 2-1 u produžetku, dok su prošle godine također priredili iznenađenje 2-0 trijumfom protiv Rusije.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, 1. kolo:

skupina A

SAD - Francuska 7-2

kasnije:

Kanada - Slovačka

Bjelorusija - Finska

skupina B

Njemačka - Italija 3-0

kasnije:

Češka - Danska

Švedska - Norveška

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika