05.05.2012. / 08:56

Autor: Hina

Ukrajina odbila pretučenuTimošenko

Državni odvjetnik Viktor Pšonka u petak je izjavio kako nije mogao utvrditi i provjeriti ono što je Timošenko kazala o fizičkom maltretiranju te je odbio otvoriti kaznenu istragu

ArhivaArhivaUkrajina je u petak odbacila zahtjev oporbene ukrajinske čelnice Julije Timošenko koja je u zatvoru zbog zloupotrebe ovlasti za pokretanje žalbenog postupka uslijed, kako se u žalbi navodi, batina što ih je dobila tijekom prebacivanja iz zatvora u bolnicu.

Državni odvjetnik Viktor Pšonka u petak je izjavio kako nije mogao utvrditi i provjeriti ono što je Timošenko kazala o fizičkom maltretiranju te je odbio otvoriti kaznenu istragu.

Informacije su iznimno zabrinule zapadnjačke čelnike. Timošenko se već nekoliko mjeseci žali na snažne bolove u leđima no ne želi da je liječe ukrajinski liječnici. Pristala je na pomoć njemačkoga liječnika u ukrajinskoj bolnici.

Slučaj Timošenko poremetio je odnose između Ukrajine i zemalja EU-a samo nekoliko tjedana prije početka Europskog nogometnog prvenstva koje se ondje održava od lipnja, što je prestižan događaj za tu bivšu sovjetsku republiku.

Timošenko tvrdi da je žrtva osvete svojega glavnog rivala, predsjednika Viktora Janukoviča. Prošli su je tjedan, prema njezinim tvrdnjama, tijekom prebacivanja u bolnicu pretukli zatvorski čuvari. U medijima su osvanule i fotografije na kojima se vide masnice u predjelu ruku i trbuha.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.05.12. 09:48

Ja iz svega zaključujem kak je taj januković (ili kak se već zove) običan peder!


registracija
10/2/12

Hazu, 05.05.12. 14:24

Dat će njima Putin ,prisjest će im


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika