05.05.2012. / 09:17

Autor: Hina

Izraelu četvrta podmornica za nuklearno oružje

Ministar obrane Ehud Barak rekao je u priopćenju da će podmornica unaprijediti izraelsku vojnu moć "u suočavanju s rastućim regionalnim izazovima

IlustracijaIlustracijaIzraelska ratna mornarica nabavila je svoju četvrtu podmornicu sposobnu da nosi nuklearno oružje, dodajući svom arsenalu to moćno sredstvo odvraćanja dok napetost s Iranom i dalje raste vezano za navodni iranski program razvoja nuklearnog oružja, izvijestili su u petak američki elektronski mediji.

Izrael je naručio šest podmornica klase Dolphin (Dupin), njemačke proizvodnje. Ministar obrane Ehud Barak rekao je u priopćenju da će podmornica unaprijediti izraelsku vojnu moć "u suočavanju s rastućim regionalnim izazovima".

Očekuje se da će nova dizel-električna podmornica, čija je cijena oko 500 milijuna dolara, stići u Izrael 2013., nakon probne plovidbe.

Podmornica je predstavljena izraelskim dužnosnicima na svečanosti održanoj u četvrtak u Hamburgu.

Izraelska mornarica već ima tri podmornice klase Dolphin, za koje se vjeruje da mogu lansirati projektile s nuklearnom bojevom glavom. Međutim, ne postoje dokazi koji ukazuju da je Izrael naoružao svoje podmornice s takvim oružjem, a ta zemlja nikada nije priznala da posjeduje atomsko oružje, iako je rašireno vjerovanje da ga ima.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.05.12. 09:53

Židovi su "dodajući svom arsenalu to moćno sredstvo odvraćanja ...." kupili još jednu batinu i sva svjetska "demokracija" šuti!
To je kak da vas lopov na ulici opljačka, a policajac tom lopovu brzo donese batinu kak sredstvo odvraćanja od vaše pomisli da vratite ukradeno.
Je amerika je tumor koji bu uništil svet, a židovi ju vode!


registracija
10/2/12

Hazu, 05.05.12. 22:11

a neće n židovi se spasiti dođe li 3 svj rata,a gdje će se skriti,svi u ih par podmornica???


registracija
9/11/09

superhik, 05.05.12. 23:38

Ha, ha, ha, ha, ne smetaju im "nacisticke" podmornice, glavno da su je iskamcili besplatno, posto su je platili njemacki porezni obveznici. Naoruzanje tih istih "nacistickih" podmornica ce platiti americki porezni obveznici, i sve ce lijepo funkcionirati. Mora postojati kolonijalna vojna baza za kontrolu arapske nafte, a ako usput naprave genocid nad palestincima, a moj Boze, ca se moze, moglo je i svrsit gore...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika