05.05.2012. / 12:54

Autor: Hina

Karamarko - 'politički tuđmanist'

Na pitanje je li prijetio smrću urednici Obzora koja je zbog toga zatražila azil u Kanadi odgovorio je da je to iz arsenala fantastičnih priča. "To sigurno nije istina i odbijam takve insinuacije", rekao je Karamarko

ArhivaArhivaTomislav Karamarko predao je danas u središnjici HDZ-a svoju kandidaturu za predsjednika stranke rekavši da će njegov kandidat za zamjenika biti Ante Sanader iz Splitsko-dalmatinske županije.

Karamarko je na predaju kandidature došao u pratnji dvadesetak članova svog tima među kojima su bili Dubravka Šuica, Gordana Jandroković, Dražen Bošnjaković, Jasen Mesić, Davor Stier i dr.

Na novinaski upit kako gleda na optužbe nekih protukandidata da je iznudio potporu uglednijih HDZ-ovaca, Karamarko je odgovorio da su to "dobri vicevi jer oni koji gube imaju se pravo ljutiti".

Upitan kako je privukao ugledne HDZ-ovce u svoj tim, rekao je da ih je privukla potreba mijenjanja stanja u HDZ-u. "Da se HDZ opet vrati svojoj ideji, dobije ime i prezime te ponosno i čvrsto Hrvatska uđe u Europsku uniju", rekao je Karamarko.

Na upit o optužbama protukandidata da je s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem rušio Franju Tuđmana, Karamarko je rekao da to nikada nije radio. "Ja sam politički tuđmanist i sljedbenik političke doktrine i učenja Franje Tuđmana", kazao je dodavši da se distancirao, kad je riječ o kriminalu u pretvorbi i privatizaciji, i dok je Franjo Tuđman bio predsjednik.

Negirao je da koristi sredstava SOA-e u svojoj kampanji. "To je opet jedan dobar vic", kazao je.

Na upit je li točno da se protiv njega vode istražne radnje, Karamarko je rekao da se tu radi o kaznenoj prijavi Munira Podumljaka (iz nevladine organizacije Partnerstvo za društveni razvoj) vezano uz zemljište njegova djeda, njegove aktivnosti u košarkaškom klubu, firmi Soboli i sl. "To je sve bilo na DORH-u i odbačeno je u rujnu mjesecu, ali za potrebe ove izborne kampanje se opet izvlači", kazao je.

Na pitanje je li prijetio smrću urednici Obzora koja je zbog toga zatražila azil u Kanadi odgovorio je da je to iz arsenala fantastičnih priča. "To sigurno nije istina i odbijam takve insinuacije", rekao je Karamarko.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
23/2/12

cookiese, 05.05.12. 13:21

Stranački delegati koji će glasati na unutarstranačkim izborima moraju upravo znati jednu činjenicu koja se protivi nacionalnim interesima,a to je,da je upravo Karamarko pronasao brijunske transkripte audio verziju i ustupio ju haaskim istraziteljima u ruke.Iz navedenog se da zakljuciti da je karamrko izdajnik nacionalnih interesa.


registracija
25/4/12

Volpi, 05.05.12. 13:22

Iznenadnu zbrinutost za demokraciju od čovjeka koji je kao bivši ministar policije uhićivao mirne prosvjednike protiv vladajuće elite u zagrebačkoj Varšavskoj kršeći time njihova ljudska prava, kojeg se optuživalo za prekomjernu upotrebu sile, koji je novim kadrovima netom prije predaje vlasti pokušao zadržati kontrolu nad policijom i nakon izbora i koji je represivni aparat pokušao iskoristiti u predizborne svrhe sad je velika faca. Karamarko će u javnosti teško moći pobjeći od činjenice da je poput svoje suparnice, aktualne šefice HDZ-a Jadranke Kosor, učenik iste škole koja nema veze s demokracijom.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 05.05.12. 13:50

Smrt fašizmu,sloboda narodu!


registracija
10/2/12

Hazu, 05.05.12. 14:28

Karamarko legendo Hrvata


registracija
2/1/11

prohujalo, 05.05.12. 15:37

Dali je sve ovo dobar vic.....ili je to zbilja bolesnih umova....????


registracija
11/1/10

fluid, 05.05.12. 21:42

Čovjek stvarno zna izokrenuti smisao.Tuđmana je napustio,kako sam ističe već duže vrijeme,kada je shvatio da se radi pretvorbeni kriminal i kada mu je palo par gospodarskih kaznenih prijava protiv uzurpatora hrvatske imovine na nezakonit način.Shvatio je da je Tuđman osobno odgovoran za takvo stanje,što i je bio sa pozicije totalitariste,i to je razlog zašto je napustio HDZ.Napominjem da je to njegova izjava!No danas mu treba ime Tuđmana,i on je "tuđmanist" !? Neznam kako je to dvoje pomirio ,ali mu svakako ide od ruke.Da je rekao da je HDZ-ovac u srcu i duši,još bih i razumio.Ovako zaista neznam kako misli ovu dvoličnost provući svojem budućem stadu kroz uši !? No kada se pogleda profil prosječnog HDZ-ovca,tada i to prolazi.Važan je dragi i svemoćni vođa(nešto mi poznato iz Koreje).A Karamarko je fakat jaki vođa.Sa svim onim što je prikupio tijekom špijunske aktivnosti,može drmati i HDZ-om ali i cijelom državom.Mudar potez osim što nije ni shvatio,a još manje prihvatio,kako je tragično za bilo koju zemlju da je vodi bivši general ili policajac.Ili se smatra ravan De Golu.Ok,ali je debelo pobrkao i vrijeme i događaje.A precijenio je i svoju osobnost sa takvom usporedbom.


registracija
14/11/07

laufer, 05.05.12. 23:40

Kakvo članstvo, takvi kandidati.
Nek' uživaju jedni u drugima, samo da budu što dalje od vlasti.
U godinama u kojima su vladali, toliko su nas "usrećili" da se nećemo oporaviti idućih sto godina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika