06.05.2012. / 10:34

Autor: Hina

Španjolska:

Messi stigao do 50. pogotka

Spomenimo i da je ovo bila posljednja utakmica Pepa Guardiola na klupi Barcelone, barem što se susreta na Nou Campu tiče. Nakon utakmice je uspješnom trenueru odano priznanje od strane kluba, ali i navijača koji su držali transparente s riječima "Hvala ti na svemu Pep". I Messi se zahvalio svom treneru kada mu je otrčao u zagrljaj nakon 4. pogotka na utakmici. Guardiola je na kraju susreta održao kratki govor pred prepunim stadionom, a suze nije mogao suspregnuti

ArhivaArhivaU 37. kolu prve španjolske nogometne lige Lionel Messi postao je najbolji strijelac Primere u povijesti s 50 postignutih pogodaka u jednoj sezoni...

Barcelona je s glatkih 4-0 slavila protiv gradskog rivala Espanyola, a sva je četiri pogotka postigao omaleni Argentinac. Messi je doveo svoju momčad u vodstvo već nakon 12 minuta igre savršeno izvedenim slobodnim udarcem s otprilike 20-ak metara. Prebacio je Argentinac živi zid i ostavio vratara Cristiana Alvareza bez šansi. Bio je to ujedno i jedini pogodak koji su gledatelji na Nou Campu mogli vidjeti u prvih 45 minuta.

U nastavku je Argentinac zabio još dva puta s bijele točke i jednom iz igre za svoj osmi hat-trick ove sezone, te sveukupno 50. pogodak u Primeri. S četiri gola na ovome susretu Messi je došao do nevjerojatne brojke od 71 gola u sezoni u svega 58 utakmica. Mogao je Messi zabiti i peti kada je na samom kraju utakmice izbio sam pred Alvareza, ali je pucao malo pored gola.

Spomenimo i da je ovo bila posljednja utakmica Pepa Guardiola na klupi Barcelone, barem što se susreta na Nou Campu tiče. Nakon utakmice je uspješnom trenueru odano priznanje od strane kluba, ali i navijača koji su držali transparente s riječima "Hvala ti na svemu Pep". I Messi se zahvalio svom treneru kada mu je otrčao u zagrljaj nakon 4. pogotka na utakmici. Guardiola je na kraju susreta održao kratki govor pred prepunim stadionom, a suze nije mogao suspregnuti.

Cijela Barcelona je prije odlaska sa stadiona otplesala kolo na centru terena, nakon kojeg je Guardiola ispraćen kao kralj u tunel za igrače.

Novi prvak Španjolske, Real Madrid, je u drugom poluvremenu utakmice kod Granade preokrenuo zaostatak od 1-0 nakon prvih 45 minuta igre. Golovima Cristiana Ronalda s bijele točke u 81. i autogolom Cortesa u drugoj minuti sudačke nadoknade, "kraljevski klub" nastavio je pohod na rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni.

Kraj utakmice obilježile su ružne scene u kojima su prednjačili nogometaši Granade, koji su nakon posljednjeg sučeva zvižduka žestoko protestirali kod Carlosa Closa Gomeza (suca), koji je podijelio crvene kartone Guilhermeu Siqueiri i Moisesu Hurtadu nakon što su mu ovi rekli očito nešto jako ružno. Treba istaknuti i idiotizam Danija Beniteza koji je u ljutnji bocom pogodio Gomeza u glavu.

Granada je porazom ostala "u igri" za ispadanje s obzirom da ima svega dva boda više od Zaragoze koja drži posljednje mjesto koje vodi u niži rang natjecanja. Zaragoza je večeras (subota) s 2-1 slavila protiv Real Sociedada, čime je zadržala nadu u opstanak. Tomislav Dujmović odigrao je 30-ak minuta za pobjednički sastav.

U borbi za četvrto mjesto, posljednje koje vodi dogodine u Ligu prvaka, Atletico je kao domaćin slavio protiv Malage s 2-1. Vodili su Andalužani sve do 69. minute nastavka kada je najprije Koke izjednačio, a onda 10 minuta kasnije Adrian donio pobjedu. Atletico uoči posljednjeg kola ima dva boda manje od Malage, ali bolji međusobni omjer koji bi u slučaju remija Andalužana u posljednjem kolu i slavlja madridskog kluba značio da Atletico ide u Ligu prvaka.

Valencia je pobjedom 1-0 osigurala treće mjesto koje izravno vodi u Ligu prvaka, dok se Mallorca identičnom pobjedom protiv Levantea uključila u borbu za mjesta u Europi dogodine.

Spomenimo i da je Sevilla na svom travnjaku s 5-2 razbila Rayo Vallecano, te da je Ivan Rakitić, koji je igrao do 66. minute, bio asistent kod drugog pogotka svoje momčadi.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika