06.05.2012. / 15:02

Autor: Hina

Karamarko, neskromno:

Ja sam pokrenuo borbu protiv korupcije

Na konferenciji za novinare Karamarko je na upit kako komentira izjavu Darka Milinovića da je u posljednjih osam godina bio na čelnom mjestu tajnih službi i MUP-u a nije sprječavao kriminal i zaštitio nacionalne interese, odgovorio je kako je to "dio retorike predizborne kampanje na koju on neće odgovarati blaćenjem protukandidata koji nemaju vlastitu viziju"

ArhivaArhivaKandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Osijeku, gdje je službeno počeo kampanju, odbacio optužbe da nije sprječavao pojavu kriminala i poručio da neće odgovarati blaćenjem protukandidata.

Istaknuo je kako je upravo on pokrenuo borbu protiv korupcije i kriminala u pretvorbi te pitanja komunističkih zločina. Dodao je da zbog toga nije bio omiljen.

Na konferenciji za novinare Karamarko je na upit kako komentira izjavu Darka Milinovića da je u posljednjih osam godina bio na čelnom mjestu tajnih službi i MUP-u a nije sprječavao kriminal i zaštitio nacionalne interese, odgovorio je kako je to "dio retorike predizborne kampanje na koju on neće odgovarati blaćenjem protukandidata koji nemaju vlastitu viziju". Sve je predsjedničke kandidate pozvao na dostojanstvenu kampanju.

Sljedbenik Tuđmana i prokazivač kriminala Tuđmanovog HDZ-a

Karamarko je optužbe da je bio sudionik procesa detuđmanizacije odbacio uz obrazloženje da je istinski sljedbenik Tuđmanovih ideja, ali da je točno da je i u vrijeme Tuđmana ukazivao na kriminal i ostale negativne pojave koje su i dovele do gubitka vlasti HDZ-a 2000. godine.

Na novinarski upit kako komentira podršku obitelji Tuđman Milanu Kujundžiću za predsjednika HDZ-a i Drage Prgometa za zamjenika, Karamarko je rekao kako mu je drago što se obitelj Tuđman uključila u rad HDZ-a, dodavši da je njihov izbor kome će dati podršku.

Karamarko je na pitanje hoće li se zalagati za nastavak utvrđivanja komunističkih zločina rekao da to svakako treba učiniti, jer "svi oni koji i danas pate zbog žrtava koje su se dogodile hrvatskom narodu, ali i pripadnicima drugih narodnosti imaju pravo na istinu".

U Hrvatskoj prema procjeni ima 900 jama sa žrtvama komunističkog režima i zločinima koji su se dogodili od 9. svibnja 1945. do 1989., rekao je Karamarko. Nikome, kako smatra, ne treba biti cilj da se "zatvaraju stari ljudi, nego utvrđivanje povijesne istine".

Moguća suradnja sa zločinčevom strankom

Na upit hoće li, ako bude predsjednik HDZ-a, doći do suradnje s HDSSB-om, odgovorio je da je u "načelu ta suradnja moguća", ali da će o tome odlučivati ljudi na lokalnoj razini. HDZ treba sve koalicijske partnere koji su "narodnjačke orijentacije i koji rade za boljitak svoje Domovine", poručio je.

Ocijenio je da je središnjica stranačkog vodstva zanemarila Slavoniju i Osijek te istaknuo da se to mora promijeniti.

Na upit kako ocjenjuje veliku podršku koju su mu dali čelnici HDZ-a Osječko-baranjske županije, njih 10, Karamarko je rekao kako bi bio neskroman kada bi rekao da mu ta potpora nije i draga i važna.

Prije konferencije za novinare svoju kandidaturu i smjernice budućeg rada Karamarko je u HDZ-ovim stranačkim prostorijama predstavio izaslanicima iz Osječko-baranjske županije na saboru stranke.

Po riječima Gorana Ivanovića, dopredsjednika valpovačkog i tajnika Županijskog odbora HDZ-a, koji je također dao potporu Karamarku, na predstavljanju Karamarkove kandidature bilo je 80 izaslanika od 130 koliko daje HDZ iz te županije za sabor stranke 20. svibnja.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
17/6/05

torpedo, 06.05.12. 15:31

Komunisticki zlocini su neusporedivo bitniji nego borba protiv korupcije, naravo ;-)


registracija
10/3/11

maher2206, 06.05.12. 15:58

Naravno torpedo, jer su često komunistički zločinci osim što su notorni ratni zločinci i vinovnici pljačke i korupcije u pretvorbi i privatizaciji... Osim toga otac i majka tadašnjeg zakona o pretvorbi i privatizaciji je Josip Manolić tadašnji predsjednik Vlade... Go Tomislave, go... Rasturi bagru!


registracija
16/2/11

egipat, 06.05.12. 16:00

jadni mi ako ovaj dodje do vlasti.
zlocini prije 60-70 go 1000 godina ma :SMECE JEDNO normalne Hrvate zanima trenutini zlocini od 5-10 god (placka drzave) eventualno od 20 godina ,,joj jandi mi gdje idemo...jadna mija Hrvatska (a tako se zelim vratiti)


registracija
16/2/11

egipat, 06.05.12. 16:04

zasto nitko od bagre (lijevi ili desni -isti ku..ac) a pogotovo Bajic ne poce na pr sa 123 firme koje je upropastio Kutle ...joj jadni mi ..tako mi se slabo kad o ovome razmisljam..


registracija
6/4/12

elem, 06.05.12. 16:04

A možda mi brojimo godine unazad. Pa smo sada negdje u doba drugog svjetskog rata.
Zanima me kada će ti svi ratovi konačno završiti.


registracija
31/1/10

STTony, 06.05.12. 16:05

Špijunčina i izdajnik


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.05.12. 16:19

Čekaj da te čuje Jadranka.


registracija
15/8/09

vergilia, 06.05.12. 17:09

Koja licemjerna gnjda!


registracija
23/2/12

cakovecmoj, 06.05.12. 17:15

Karamarko se s HDZom razišao već 1993. godine, a sedam godina kasnije čak je vodio kampanju Stjepana Mesića, čiji je program s kojim je izabran za predsjednika Republike bio – detuđmanizacija i dehadezeizacija Hrvatske. Zato je apsurdno je što je Karamarko došao u situaciju da se uopće kandidira za predsjednika HDZ-a.


registracija
22/3/11

hm2011, 06.05.12. 17:31

HDZovci imaju strašan izbor.
Mogu birat retardiranu Jacu koja bi se samo smijala, ili sa druge strane mračnog Karamarka koji bi prekopavao kosti. Ili Milinovića koji bi pomalo od obojega.


registracija
26/9/06

bosaaanac, 06.05.12. 18:02

Pa ovaj ni nezna nadležnosti MUP-a .Za korupciju je nadležan USKOK I DO a pazi bogati kad se ga išta pitalo o korupciji uvijek je rekao" Ne mogu to komentirati, to je Uskočki predmet"
A koji je njegov program osim da kroz šefa stranke lijeći frustriranost i komplekse ja nisam čuo ništ osim fraze...treba mlade,treba duha Tuđmana,treba trebe.....


registracija
24/2/12

leonarda, 06.05.12. 19:07

Tomislav Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi, izdaja HDZ-a s Manulićem. Drugi, izdaja HDZ-a s Mesićem. Treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Članstvo pita istinu i ja želim ovdje pitati odgovor i to je otvorena istinita kampanja. Zašto, kao što je i sam rekao Tomislav Karamarko, si hapsio gotovo isključivo samo članove HDZ-a? Zašto je ušutio Kalmeta i Jadroković koji su to isto pitali prije mjesec, dva tri ili godinu dana i ostali koji podupiru Tomislava Karamarka?. Ništa nismo čuli o mežebitnom, kako mediji špekuliraju, sastanku dijela stožera Karamarka s Ivom Sanaderom. Postavlja se pitanje da li je tim postupcima u suradnji s nekima drugima omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi.


registracija
27/8/09

Lujo1, 06.05.12. 23:06

Špijuni van iz politike!
Špijuni van iz politike!
Špijuni van iz politike!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika