07.05.2012. / 14:31

Autor: Nacional.hr

Tehnos: Cijena struje je povećana nezakonito

"U stanju smo učiniti struju vrlo jeftinom. na način da je uopće ne bude. Nećemo stajati sa strane i mirno gledati kriminal te korupciju", zaključio je Geto

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Strukovni sindikat radnika HEP-a, Tehnos, upozorava kako je cijena struje povećana mimo zakona i bez ikakvog opravdanja, izvještava tportal.

Iz sindikata izjavljuju kako su odustali od najavljivane peticije protiv nelegalnog poskupljenja, jer su ‘u javnosti i među radnicima HEP-a krivo shvaćeni'.

"Stvorila se slika kako smo mi protiv povećanja cijena što nije istina. Samo smo željeli upozoriti kako se nije poštivala uobičajena procedura, niti je organizirana javna rasprava. Nisu poštivane europske direktive prema kojima je regulator bog, a kod nas je on zaobiđen", rekao je predsjednik Tehnos-a, Denis Geto.

Sindikalisti ističu kako se novac od porasta cijene za 20 posto neće upotrijebiti za izgradnju potrebnih novih elektrana, već će se potrošiti na stotine malih upitnih projekata na temelju brojnih javnih natječaja.

Geto pita zašto je uz najavu o povećanju cijene struje bilo potrebno naglasiti kako HEP zapošljava 4 000 radnika viška i kako mu je potrebno restrukturiranje. Dodaje kako ne postoji
nikakva stručna analiza o prekobrojnom broju radnika i kako je to samo zastrašivanje u službi ukidanja kolektivnog ugovora.

"Restrukturiranje je potrebno i mi ga prizivamo već duže vrijeme. Višak postoji ali ne među radnicima već prvenstveno među glomaznom rukovodećom strukturom koju postavlja politika", nastavlja i daje podatak kako u HEP-u ima 13 700 zaposlenih, od kojih samo dvije tri tisuće pravih operativaca i 150 menadžera.

S novom upravom na čelu s HNS-ovcem Zlatkom Koračevićem nemaju kontakt.

"U stanju smo učiniti struju vrlo jeftinom. Na način da je uopće ne bude. Nećemo stajati sa strane i mirno gledati kriminal te korupciju", zaključio je Geto.

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.05.12. 20:02

Ako je cijena za struju povećana na temelju obaveznoga plana na šta će biti utrošeno to povećanje,onda je tu matematika potpuno jasna.Ako plana nema ili ako će se novac potrošiti na restrukturiranje HEP-a ( ? ),o čemu uopće pričamo ? To je kao gradnja kuće na crno,to jest bez potrebnih dozvola za gradnju,tada je riječ o kriminalu.Mislim da se zna tko bi morao prezentirati javnosti sve to u svezi povećanja cijena. Ne sa arogantnim nastupom kako "neće valjda javnosti objašnjavati u šta će se novac utrošiti".Povećanje cijena trebaju platiti građani i imaju pravo znati.I to netreba prepustiti Čačiću.Milanović se mora oglasiti.Pa nije to povećanje od 2 - 3 %. "25 % povećanje je udarac u njušku građanai te ako nije opravdano pokriveno detaljnim planom,Kukuriku nema mandat tajiti o čemu je riječ.Ovaj narod ima već 20-godišnje iskustvo laži,kriminala i prevara te je sada dosta toga. Ako narod mora plaćati i voditi računa o svakoj kuni koju gdje potroši,tada je to upravo sada da znaju kuda će završiti njihov novac.Kojega imaju sve manje i manje.Dakle Milanoviću ? Ti si na potezu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika