07.05.2012. / 14:51

Autor: Hina

Bandić: Četiri nove zone Zagrebparkingu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijesito je danas da je od 1. svibnja Zagrebparkingu dato na korištenje i upravljanje četiri uređene parking zone i to u Marićevoj, kraj zgrad INA-e Paromlin, Savska cesta od broja 60 do 64 kao i Sopot kraj Porezne uprave s ukupno 932 parkirna mjesta.

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijesito je danas da je od 1. svibnja Zagrebparkingu dato na korištenje i upravljanje četiri uređene parking zone i to u Marićevoj, kraj zgrad INA-e Paromlin, Savska cesta od broja 60 do 64 kao i Sopot kraj Porezne uprave s ukupno 932 parkirna mjesta.

Naplata tih prostora započet će za nekih tjedan dana, dok će na prostoru Paromlina, na kojem će se primjenjivati sustav Park&Ride napalata početi do početka idućeg mjeseca.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik je sa svojim suradnicima izvijestio kako za parkiranje na području Paromlina korisnik parkirališta mora imati istaknutu posebnu kartu Zagrebačkog električnog tramvaja i Zagrebparkinga koja stoji oko 100 kuna, a njezina uporaba će se pratiti i provjeravati.

Bandić je istaknuo da je s čelništvom Zagrebparkinga dogovreno parkiranje u javnoj garaži na Tuškancu i parkiranje stanara Gornjeg grada, koji nemaju svoja označena parkirna mjesta kao i stanara okolnih ulica, u kojima nije moguće parkiranje uz mjesečnu nakandu od 110 kuna. Dodao je da je stanarima Visoke ulice i ulice Lisinski s rezerviranim mjestima omogućeno besplatno parkiranje, kada je u vrijeme protokolarnih posjeta Saboru i Vladi, tim ulicama zabranjeno parkiranje.

Zahvalio se Zagrebparkingu na razumijevanju potreba tih ljudi, ali i na strpljenju stanarima Gornjeg grada, koji su godinama upozoravali na taj problem. Naglasio je da će se dozvole za označena parkirna mjesta na Gornjem gradu stalno provjeravati. Također, najavio je da njegov Ured do jeseni planira uputiti prijedlog o smanjenju cijene parkiranja u gradu.

Iako je tema konferencije za novinare bila parkiranje Bandić je izvijesito i da su započeli radovi na spoju Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove ulice u dužini oko 300 metara, dodavši da bi se oko 1. srpnja počelo graditi spoj tzv. "Nove" i "Stare Branimirove" ulice u Zagrebu.

Na novinarski upit kako napreduju pregovori sa sindikatima oko najavljenoga smanjenja plaća djelatnicima gradske uprave zbog smanjenja prihoda grada, Bandić je ponovio da se podijeliti može samo zarađeno te dodao da se stalno sastaje sa sindikatima i da nema roka do kada bi ti pregovori trebali završiti.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 08.05.12. 10:41

Zoran Milanović: "Milan Bandić je nešto najbolje što SDP može ponuditi Zagrebu"!


registracija
27/11/11

Culex, 11.05.12. 16:52

Zaštocij.administracija u tren skida uvodni dio g.Zvonka i tako u potpunosti mijenja bit poruke? Nije fer.Nije se radilo o g.Milanoviću već o aktivnostima Građanske akcije onda kad je g.Milanović to izrekao a GA je šutjela a sada grakče na tog istok lika!Velika razlika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika