07.05.2012. / 14:42

Autor: Totalsport

SP u hokeju: Finska bolja od Slovačke

Vodeća momčad skupine B u Stockholmu, Rusija, je s 4-2 bila bolja od Norveške

Finski hokejaši (Reuters)Finski hokejaši (Reuters)Pogotkom Pesonena u 8. minuti prve trećine Finska je pred svojim navijačima u Helsinkiju uspjela doći do druge minimalne pobjede na Svjetskom prvenstvu hokejaša na ledu.

Nakon što su u 1. kolu skupine A nadigrali Bjelorusiju s 1-0, Finci su identičnim rezultatom uspjeli nadvisiti i Slovake koji su uputili više udaraca, ali nisu uspjeli zabiti, pa nakon startnog poraza od Kanade i dalje nemaju boda.

Vodeća momčad skupine kojoj je domaćin glavni grad Finske nakon drugog kola je Švicarska koja je drugu pobjedu ostvarila protiv Bjelorusije s 3-2. Dva gola je za Švicarce zabio Moser, Bjelorusi su se uspjeli vratiti na 2-2, no onda je Romy u 8. minuti zadnje trećine donio radost Švicarcima.

U preostalom dvoboju u Helsinkiju Francuska je bila uvjerljiva protiv Kazahstana sa 6-3.

Vodeća momčad skupine B u Stockholmu, Rusija, je s 4-2 bila bolja od Norveške. Pet je pogodaka palo u drugoj trećini koja je završila vodstvom Rusije 3-2, da bi u 40. sekundi posljednje dionice susreta Perežogin razriješio dileme oko pobjednika.

Njemačka se protiv Latvije uspjela vratiti iz minusa od dva gola, no u 13. minuti treće trećine Sirokovs je ipak zabio za pobjedu Latvijaca 3-2.

Najuzbudljivije je bilo u okršaju Italije i Danske koji je odlučen u produžetku. Nakon regularnog dijela bilo je 3-3 uz dva pogotka De Marchija za Talijane, te dva Jensena za Dance. Niti minuta se nije odigrala u produžetku kada je pobjedu "azzurima" donio Scandella.

SP u hokeju, 2. kolo:

skupina A (Helsinki)

Francuska - Kazahstan 6-3

Finska - Slovačka 1-0

Švicarska - Bjelorusija 3-2

Redoslijed: 1. Švicarska 6, 2. Finska 6, 3. SAD 5, 4. Kanada 4, 5. Francuska 3, 6. Bjelorusija 0, 7. Slovačka 0, 8. Kazahstan 0

skupina B (Stockholm)

Italija - Danska 4-3, produžetak

Rusija - Norveška 4-2

Latvija - Njemačka 3-2

Redoslijed: 1. Rusija 6, 2. Švedska 6, 3. Njemačka 3, 4. Češka 3, 5. Latvija 3, 6. Italija 2, 7. Danska 1, 8. Norveška

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika