07.05.2012. / 14:57

Autor: Totalsport

NHL: Kingsi u finalu Zapada, Devilsi poveli 3-1

Kingse je u četvrtoj pobjedi protiv Bluesa, koji su igrali svoju najbolju sezonu nakon 2002. godine, u vodstvo doveo rookie Jordan Nolan, dok je za goste izjednačio Kevin Shattenkirk

Igrači Los Angeles Kings (Reuters)Igrači Los Angeles Kings (Reuters)Od vremena Waynea Gretzkog, koji je s Lucom Robitailleom doveo momčad do borbe za Stanley Cup 1993. godine, Los Anegeles Kingsi nisu igrali konferencijski finale.

Uspjelo im je to ove, vrlo neobične sezone, nakon što su u polufinalnoj seriji Zapada "pomeli" St. Louis Bluese. U nedjelju su ih u četvrtoj utakmici u Staples Centeru pobijedili 3-1.

Prvi put u povijesti NHL doigravanja dogodilo se da osmorangirana momčad konferencije u prvim dvjema rundama doigravanja izbaci najprije prvu, a potom drugorangiranu momčad. Uspjelo je to sjajnoj momčadi Darryla Suttera uz čudesan omjer pobjeda i poraza: 8-1.

Od spomenute 1993. godine, kada su u finalu doigravanja poraženi od Montreal Canadiensa, Kingsi su do ove sezone pobijedili samo jednu seriju doigravanja.

I kroz ovu ih je seriju sjajno vodio kapetan Dustin Brown, napadač kojeg su namjeravali mijenjati ove zime. Činjenica da u tome nisu uspjeli postala je njihov najbolji potez. U nedjelju je Brown na asistencije Slovenca Anžea Kopitara, koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, zabio dva gola. Ukupno ih u doigravanju na kontu ima već šest, uz pet asistencija, što ga čini najučinkovitijim uz Philadelphijine napadače Claudea Girouxa i Dannyja Brierea, koji su si, međutim, statistiku napumpali tijekom prve serije s Pittsburgh Penguinsima. Vrlo mu je blizu i Kopitar s trima golovima i sedam asistencija.

Kingse je u četvrtoj pobjedi protiv Bluesa, koji su igrali svoju najbolju sezonu nakon 2002. godine, u vodstvo doveo rookie Jordan Nolan, dok je za goste izjednačio Kevin Shattenkirk.

Uza sav respekt spram Browna i Kopitara, ključan čovjek u pobjedi Kingsa opet je bio njihov fenomenalni golman Jonathan Quick, koji je obranio nekoliko jako teških udaraca, ukupno njih 23.

U finalu Zapada Kingsi čekaju pobjednika serije između Phoenix Coytoesa i Nashville Predatorsa. Arizonska momčad vodi 3-1.

Favoriti za naslov nakon čudne serije s Pittsburgh Penguinsima, Phildalphia Flyersi, na rubu su ispadanja nakon što im je u nedjelju treći poraz u četvrtoj utakmici na svom ledu u Newarku nanio New Jersey. Bilo je 4-2, a Devilsi su slavili treći put zaredom u seriji.

Nije gostima pomoglo niti 2-0 vostvo na krilima njihove prve violine, centra Claudea Girouxa, koji je asistirao Hartnellu i sam zabio za 2-0 nakon 13 minuta i 40 sekundi igre. Stigli su Devilsi do kraja trećine izjednačiti preko dvojice Čeha, Petra Sykore i Mareka Zydlickog. Ključni pogodak postigao je Litavac Dainius Zubrus u 18. minuti druge trećine, da bi u posljednjoj minuti utakmice zabio u praznu mrežu za konačan rezultat i pobjedu Devilsa na europski pogon.

Martin Brodeur, legendarni kanadski golman Devilsa, proslavio je u nedjelju svoj 40. rođendan. Suigrači su bili dobrostivi prema njemu lišivši ga teškog posla: omjer udarac na gol bio je 43-22 za neočekivano dominantne Devilse.

NHL doigravanje, polufinala konferencija:

Istočna konferencija:

New Jersey (6) - Philadelphia (5) 4-2,

New Jersey vodi 3-1 u seriji

Zapadna konferencija:

Los Angeles (8) - St. Louis (2) 3-1,

Los Angeles dobio seriju 3-1

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika