07.05.2012. / 18:29

Autor: Hina

'Povezivanje Dubrovnika ne smije ovisiti o interesima BiH'

Predsjednik dubrovačko-neretvanskoga Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić na današnjoj su konferenciji za novinare još jedanput upozorili na prometnu izoliranost hrvatskog juga.

Branko BačićBranko BačićPredsjednik dubrovačko-neretvanskoga Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić na današnjoj su konferenciji za novinare još jedanput upozorili na prometnu izoliranost hrvatskog juga.

Branko Bačić istaknuo kako bilo kakvo rješenje povezivanja juga Hrvatske s maticom zemljom osim pelješkoga mosta nije dobro za naše nacionalne interese. "Nismo protiv koridora kroz BiH, ali prometno povezivanje Dubrovnika ne smije ovisiti o interesima susjedne države", poručio je.

Pozvao je predsjednika vlade Zorana Milanovića da zastupnike u Saboru izvijesti o tijeku pregovora u vezi s koridorom preko Neuma. Prometna strategija Republike Hrvatske predviđa gradnju pelješkoga mosta i - ako vlada namjerava mijenjati taj dokument - dužna je o tome otvoriti raspravu u Hrvatskome saboru, kazao je Bačić.

Nikola Dobroslavić istaknuo je da je pelješki most najbolji način povezivanja hrvatskog teritorija, dodajući kako je potpredsjednik vlade Radimir Čačić najavio projekt "Zagreb na Savi" koji stoji 15 milijarda kuna, što znači da nije problem izdvojiti dvije milijarde za povezivanje hrvatskog juga.

Vezane vijesti

'Ne odustajte od Pelješkog mosta'

'Ne odustajte od Pelješkog mosta'

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić pozvao je danas s konferencije za novinare hrvatsku Vladu da osigura povezanost krajnjega juga… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 07.05.12. 19:29

Branko a jel misliš ti o zatvoru???


registracija
29/4/09

florenz, 08.05.12. 06:39

Nad cestom poveznicom juga Hrvatske, moramo imati teritorijalni suverenitet. Jedino ćemo tako imati sigurnu povevezanost neovisno o političkim i ekonomskim interesima susjeda.


registracija
29/11/09

Ivis, 06.06.12. 15:49

Ma vidite ovoga Lupeza! ZA dva mandata niste uspijeli, a sada bi htio za godinu dana


registracija
29/11/09

Ivis, 06.06.12. 15:51

Reci nam lupezu! Koliko si puta bio na otvaranju radova, na izgradnji mosta!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika