07.05.2012. / 19:08

Autor: Hina

Ukrajina prijetnje bojkotom smatra ponižavajućima

Ukrajinski premijer Mikola Azarov u ponedjeljak je ocijenio kako je ponižavajuće da nekoliko europskih političkih čelnika prijeti bojkotiranjem ukrajinskog dijela Europskog nogometnog prvenstva, izražavajući tako nezadovoljstvo i prosvjedujući zbog sudbine zatvorene oporbene čelnice Julije Timošenko.

Mikola AzarovMikola AzarovUkrajinski premijer Mikola Azarov u ponedjeljak je ocijenio kako je ponižavajuće da nekoliko europskih političkih čelnika prijeti bojkotiranjem ukrajinskog dijela Europskog nogometnog prvenstva, izražavajući tako nezadovoljstvo i prosvjedujući zbog sudbine zatvorene oporbene čelnice Julije Timošenko.

"Spominju nam bojkotiranje Eura 2012. Je li to u redu? Koga oni žele poniziti? Žele li poniziti naš narod i našu zemlju?", upitao se Azarov tijekom sastanka s veteranima Drugoga svjetskog rata, prenosi Interfax.

Unatoč tome što je državna blagajna prazna, suradnici predsjednika Viktora Janukoviča dali su na znanje kako su se pobrinuli da potrebna infrastruktura bude spremna prije početka natjecanja, kazao je premijer. "Euro 2012. održat će se i to će biti svečanost za našu zemlju i za sve njezine građane", zaključio je.

Bivša premijerka Julija Timošenko, koja se nalazi u zatvoru zbog zloupotrebe ovlasti gdje od kolovoza 2011. odslužuje sedmogodišnju kaznu, od 20. travnja štrajka glađu, prosvjedujući na taj način protiv nasilja koje je protiv nje primijenjeno kada su je iz zatvora prebacivali u bolnicu. Njezine optužbe uznemirile su EU, koji već mjesecima od predsjednika Janukoviča traži njezino oslobađanje iz zatvora.

Iz Europske komisije su već najavili da nitko od njihovih predstavnika neće prisustvovati Euru. Jednake su prijetnje stigle i od još nekih zemalja članica EU-a, među kojima je i Njemačka.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika