Objavljeno u Nacionalu br. 860, 2012-05-08

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Sindikalni vođe ostali bez članstva

Škiljeći od sreće što ga snimaju, Milanović je svoj prvosvibanjski govor, kao da kani pročitati sonetni vijenac, počeo posvetom 'svima onima koji ne rade', znači: tebi – pomislio je svatko tko je ikad očekivao ikakvo dobro od ove vlade

Ivan StarčevićIvan StarčevićIN MEDIAS RES

Srijeda, HRT 2, 20.00

Iza nas je tjedan Prvog svibnja u kojem sindikalne vođe ni jednog svojeg člana nisu uspjele izmamiti na sindikalni prosvjed, ali to je toliko stara stvar da je već i Branimir Bilić u “Pulsu nacije” u ponedjeljak uoči Prvog svibnja, kao da je znao, pozvao Krešimira Severa i kolege da daju ostavke. Novo i poželjno je da g. Bruno Bulić, predsjednik Koordinacije sindikata Istre i Kvarnera govori voditelju Vlahovu u studiju da sindikat u Hrvatskoj postoji jedino u državnim institucijama i službama. U privatnom sektoru sindikati su zabranjeni. Ovu očitu stvar nikad ne vide sindikalci koji okupljaju stotine tisuća činovnika, a i inače se je ne može čuti na našim televizijama, prepunim kojekakvih matijaševića, severa i slične režimske robe bez pokrića. Na početku emisije zablistao je predsjednik vlade g. Milanović, okružen stranačkim druzima. Škiljeći od sreće što ga snimaju, on je svoj beznačajni prvosvibanjski govor, kao da kani pročitati sonetni vijenac, počeo posvetom “svima onima koji ne rade”. Znači: tebi – pomislio je svatko tko je ikad očekivao ikakvo dobro od ove vlade.


POLA URE KULTURE

Četvrtak, HRT 1, 21.05

Novinar Gordan Nuhanović donio je iz demokratskog Kazahstana reportažu po ukusu g. Stipe Mesića Bivšeg: razgovor s dvoje državnih činovnika. Urednica Kamenski odlikovala se predugačkim i totalno nerazumljivim najavama koje voli sama sastaviti i odrecitirati. Iz njene zadnje najave shvatili smo jedino to da Englezi prestaju snimati “Poirota” i da će novinar Dražen Ilinčić sad nešto o tome reći, što on, naravno, nije učinio. Umjesto da nam priopći bar kad ćemo to gledati, jer HRT je već stavila šapicu i na tih posljednjih pet epizoda (u petoj će Poirot biti ubijen), g. Ilinčić se upustio u pisanje o Poirotu kao takvom, bez ijedne činjenice. Ocjenjujemo ga blaže od gospođe koja ga je najavila, također ne rekavši ništa i, skoro da zaboravimo, tradicionalno loše glumeći svoju suverenu upućenost u nešto. Za razliku od nje koja je uvijek neprikosnoveno na dnu, zaposlenik Ilinčić se mijenja. Dosad smo mislili da HTV loše djeluje samo na one koji je gledaju, a sad vidimo da to čini i onima koji na njoj rade.

IZA EKRANA

Petak, HRT 1, 18.47

HTV je puna likova koji ne bi smjeli pred ekran, a oni koji mogu doživljavaju to kao prvi odlazak na tulum, pa se tako i odjenu. Voditeljica Melita Hrengek u samoj sebi otkrila je djevojčicu, pa je odjenula minicu i bluzicu. Nitko na posao ne ide u haljinici do pola bedaraca, osim ako ne radi na Rvackoj TV, ali daj ti to njima objasni. Najteži slučaj danas je misteriozni g. Tibor Benković, ne zbog odjeće. nego zato što se uopće pojavio. Radi u marketingu Hrvatskog radija, gaji brk, sad pred svima drži gitaru, a možda i svira, navodno je ovaj gnjavator i hobist napisao i neke seljačke novković-šlagere. Vrag bi ga znao što je sve u stanju, možda je i rođak glavnog urednika. Očekivali smo da će govoriti o svojim vještinama skupljanja oglasa za Hrvatski radio, ali ništa. U skladu s politikom predstavljanja HRT-a kao velike bande rođaka, što posebno razdražuje u doba siromaštva, očekujemo da će i Tibor Benković uskoro pritiskati onu crvenu kockicu na ekranu.

NORMALAN ŽIVOT

Subota, HRT 1, 11.17

Kome god u subotu daljinac padne na pod i slučajno aktivira Prvi program, vidjet će da tamo prekriženih golih jakih nogu redovito sjedi voditeljica. i majka troje djece, lijepa gospođa u najboljim godinama, prava matrona, uvažena Ana Tomašković, navodno udata Iličković, Mladen Iličković koji istog dana, malo iza bolje polovice, oko 15 h, uređuje i vodi emisiju “Eko zona”. Gospođa u pretijesnoj bluzi i svečano dubokom dekolteu mora prekrižiti noge, jer da ih drži jednu uz drugu, vidio bi se donji veš, ali imamo mi i pristojnijih opravdanja za njeno shvaćanje odlaska na posao. Očito je da ona nema drugih prilika da se ovako odjene, jer njen sav život je Hrvatska televizija – to je ono što ona želi reći svojim izgledom. O njenoj iskrenoj i duboko emotivnoj povezanosti s HRT-om govori i njena obiteljska poslanica na kraju emisije: slijedeći tjedan emisiju vodi gospodin Mladen Iličković, bit će jako zanimljivih tema, pogledajte svakako.

DOBRO JUTRO, HRVATSKA

Ponedjeljak, HRT 1, 7.00

Nastavlja se neviđeno bahaćenje činovnika Đele Hadžiselimovića, zaduženog za nabavu nekih dokumentaraca iz bijelog svijeta. Vrijeme je da se proglasi opća opasnost, jer dotični državni činovnik jutros je potpisan kao “novinar i dokumentarist”. Manje zlo je da on nije ni novinar ni dokumentarist, a veće i najveće je da je ovakvo potpisivanje jednog anonimusa rezultat općeg mišljenja. Provjerite u susjedstvu, svi misle da je g. Hadžiselimović, koji se oduvijek volio kititi tuđim perjem, snimio sve te silne svjetske dokumentarce koje je “odabrao”. Potpisivanje koje je izvela “Dobro jutro, Hrvatska” i riječki novinar Darko Santini nije nikakva spačka, nego samo rezultat nerazumnog forsiranja nikoga i ničega, što je glavnom uredniku Bruni Kovačeviću ostalo iz vremena njegova sportskog novinarstva.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika