08.05.2012. / 08:37

Autor: Hina

'SAD spriječio terorističku urotu'

Urota jer otkrivena prije nego je zaprijetila Amerikancima ili američkim saveznicima, a niti jedan zrakoplov nije doveden u opasnost, rekao je dužnosnik pod uvjetom da ostane neimenovan

IlustracijaIlustracijaAmeričke, jemenske i druge obavještajne službe spriječile su teroristički plan da se bombom sruši zrakoplov oko godišnjice napada u kojem je ubijen vođa al Qaede Osama bin Laden 2. svibnja, rekao je u ponedjeljak američki protuteroristički dužnosnik, a javio CNN.

Urota jer otkrivena prije nego je zaprijetila Amerikancima ili američkim saveznicima, a niti jedan zrakoplov nije doveden u opasnost, rekao je dužnosnik pod uvjetom da ostane neimenovan.

Radi se o nemetalnoj eksplozivnoj napravi koju je trebao upotrijebiti bombaš samoubojica u zrakoplovu sličnoj onoj koju je skrivenu u donjem rublju neuspjelo pokušao aktivirati bombaš samoubojica u zrakoplovu koji je letio prema Detroitu na Božić 2009., rekao je dužnosnik.

FBI je priopćio kako je improvizirana eksplozivna naprava zaplijenjena u inozemstvu.

Vjeruje se da je napravu proizvela al Qaeda Arapskog Poluotoka koja djeluje iz Jemena, rekao je visoki američki dužnosnik, a prenosi Reuters. Al Qaedu Arapskog Poluotoka se smatra najopasnijom podružnicom al Qaede i već je ranije rabila slične naprave, rekao je FBI.

Predsjednik Barack Obama obaviješten je o uroti u travnju i redovito je o njoj informiran, rekla je zamjenica glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele Kuće Caitlin Hayden, javio je Reuters.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika